Vull planejar una escapada sorpresa: què he de tenir en compte?

Por: RACC Blog

Obsequiar la teva parella o algú de la teva família amb una escapada sorpresa pot ser una bonica experiència per a tots dos. Però perquè tot surti rodó és molt important planificar-lo bé.

Sis consells imprescindibles perquè l’escapada sorpresa sigui un èxit

  1. Organitza’l amb temps. Com en qualsevol escapada, poden sorgir imprevistos, amb l’afegit que l’altra persona no pot ajudar-te a solucionar-los. Organitzar-lo amb temps et donarà més marge de reacció per solucionar-los.
  2. Fes una llista de destinacions possibles… tenint en compte el pressupost. Calcula els diners de què disposes i en base a això busca destinacions que creguis interessants per al teu acompanyant. Tingues en compte també totes les despeses (no solament el trajecte i l’allotjament, sinó també les de les entrades a museus, el menjar, el transport…). Ser flexible en les dates i en les destinacions pot ser-te de gran ajuda per trobar bones ofertes.
  3. Assegura’t que esculls una data disponible per al sorprès. Un cop escollits el lloc i els dies de l’escapada, munta un pla alternatiu fals (per exemple, la visita d’un familiar de fora o una excursió amb amics als quals fa temps que no veieu) per evitar que la persona faci altres plans per a aquests dies.
  4. El teu acompanyant té tota la documentació en regla? És un punt important que has de tenir molt en compte, perquè la sorpresa es podria arruïnar per un DNI caducat o un passaport sense renovar. A més, has de saber que a certes destinacions (com ara els Estats Units) s’exigeix que el passaport del viatger tingui una validesa mínima de sis mesos a partir de la data de visita.
  5. Planifica bé el dia a dia de l’escapada. No només t’has d’encarregar de buscar els bitllets d’avió o de tren i l’hotel. També és important que tinguis clar tot allò que val la pena visitar durant l’escapada perquè la persona sorpresa no s’hagi de preocupar de res, només de gaudir de l’experiència.
  6. I quan per fi arribi el moment… dóna-li pistes i una mica de temps. No cal que revelis la destinació final del viatge si no vols, però és recomanable aportar algunes dades pràctiques que la persona ha de saber abans de fer la maleta (quin temps farà, si aneu a una ciutat o a una destinació rural…).

Recorda que a l’agència de viatges del RACC pots trobar interessants propostes per viatjar al millor preu. I pensa que un altre bon regal per a la teva parella pot ser oferir-li la millor assistència perquè l’acompanyi en els seus viatges :-)