Viu la millor experiència a la neu

Tags: ., esquí, , ,

Por: RACC Blog

Les darreres nevades han deixat una neu òptima per a gaudir d’una jornada d’esquí i de totes aquelles activitats relacionades amb la neu. Les estacions d’esquí any rere any s’esforcen perquè tinguem experiències fantàstiques en un entorn natural de muntanya. Ens ofereixen moltes ofertes i plans d’esquí i neu, i aquí en tens alguns dels que més ens han agradat o sorprès. Pren-ne nota i planeja una escapada amb l’ajuda del Servei d’Agència de Viatges RACC.

Busques la primera experiència com a esquiador? Vine a la Molina (la Cerdanya)
Si us ve de gust escapar-vos a la neu i saber què se sent en “baixar pistes”, aquesta és una de les estacions que ofereix una major varietat de serveis per a aprendre’n. Es poden contractar classes úniques o per a tota la temporada, també per a tots els nivells i edats. A més, la Cerdanya ofereix moltes activitats per a acabar bé el dia i una gastronomia de muntanya per a llepar-se’n els dits. Recorda que si ets soci del RACC tens descomptes en les classes i els forfets, comprant-los a les delegacions RACC del Túnel del Cadí i de Puigcerdà. Així, també t’estalviaràs la cua de les taquilles.

Escola d'esquí del RACC a la Molina.Escola d’esquí del RACC a la Molina

Prova a esquiar de nit a la Masella (la Cerdanya)
T’agradaria escoltar el silenci de la muntanya a la nit? Doncs atreveix-te a provar l’esquí nocturn que ofereix la Masella (la Cerdanya). Pensada tant per a nens com per a adults, aquesta activitat es pot practicar els caps de setmana i els festius, i els preus són populars (entre 15 i 19 euros). Ah!, i la neu està acabada de trepitjar, perquè les màquines hauran passat abans d’obrir de nou a les sis i mitja de la tarda.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=w9ew_CC2RnA#t=31]


Busseig sota el gel, o aprendre el tir amb arc a la vall de Núria

El busseig sota el gel és una de les activitats més sorprenents que ofereixen les estacions d’esquí catalanes. Està pensat per a submarinistes que cerquen nous reptes i per als amants de la muntanya que volen iniciar-se en noves activitats. Aquesta estació també ofereix la possibilitat d’aprendre tir amb arc i, per als que ja saben manejar-lo, també ofereixen la possibilitat de fer un recorregut pel bosc amb figures volumètriques d’animals en 3-D. En aquest cas, cal ensenyar la targeta de federat, o haver fet prèviament una classe d’iniciació. A més, l’estació també ofereix un parc lúdic infantil amb trineus, tirolines…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=l_NCeBZGTRU]


Pistes exclusives per als snowboarders a Baqueira-Beret (Lleida)

L’estació de Baqueira-Beret ha preparat dos Snowparks per a la delectació dels snowboarders, que podran practicar el seu esport preferit a pistes d’ús exclusiu per a les taules. L’Snowpark Serra es compon d’uns mòduls d’iniciació per a iniciar-se en el freestyle, mentre que l’Snowpark Comalada està pensat per als freestylers amb un nivell mitjà/alt.

Panoràmica de Baqueira BeretFoto: Javi Sas

Naturlàndia, el parc més gran dedicat a la neu dels Pirineus (Andorra)
Si el que busques és xalar com un nen, Naturlàndia és el teu paradís. Aquest ecoparc ofereix més de 15 km de pistes d’esquí de fons entre boscos i paisatges de muntanya únics, un catàleg d’activitats enorme per a petits i grans. Per començar, el tobotronc, un tobogan biplaça amb un recorregut de 5,3 km. També s’hi organitzen partides de paintball a la neu per a grups, així com descobrir l’Sky Trail més gran d’Europa, un circuit a 13,5 metres d’alçada, amb una estructura de 10 torres i 54 elements diferents amb tres nivells de dificultat. Excursions amb raquetes i motos de neu, per a adults i nens, i una aula de natura completen l’oferta d’aquest espai lúdic. L’adrenalina hi està garantida. I recorda que amb la targeta del RACC tindràs molt bons descomptes.

Tobotronc a Naturlàndia, Andorra.Foto cedida per Naturlàndia

Kàrting sobre gel i tubbing a Formigal (Osca)
L’estació de Formigal, a Osca, té moltes activitats alternatives a l’esquí. Entre les més singulars i divertides, ens ofereix conduir un kart sobre una pista gelada. L’activitat consisteix a fer tandes de 10 minuts, o curses, si hi ha un grup mínim de 8 persones. Si hi vas amb amics, les curses poden ser realment divertides, perquè hi ha entrenament cronometrat, 15 voltes de cursa i fins i tot lliurament de trofeus! El tubbing és una altra de les activitats destacades, apta per a adults i nens. Es tracta de lliscar per una rampa de descens amb un flotador especial per a la neu.

Kàrting sobre gel a Formigal.Kàrting sobre gel. Foto cedida per Formigal

Excursió ‘Primeres petjades’ a Sierra Nevada (Granada)
Ets d’aquells a qui els hi agrada estrenar les pistes? Aquesta activitat que proposa l’estació granadina t’encantarà. Consisteix a pujar ben d’hora a l’estació des del telecabina Al Ándalus i lliscar per les pistes acabades de trepitjar perquè siguis tu el primer que les provi i gaudeixi dels primers rajos de sol al cim d’aquesta estació. L’activitat es fa els dilluns, dimecres i divendres, i inclou esmorzar.


Pistes de Sierra Nevada
Foto: Clatiek

Y recorda que, si vols gaudir de la neu sense preocupar-te de res més, t’oferim diferents modalitats d’assegurances d’esquí que s’adapten a les teves necessitats.