Viatjar amb cotxe per Europa, què he de tenir en compte?
Por: RACC Blog
Existeix el mateix límit de velocitat per a tots els països? I la mateixa taxa d’alcoholèmia? Són obligatoris els llums diürns a tota la UE? Quina documentació he de portar en emprendre un viatge? Et donem recomanacions perquè el teu viatge sigui un èxit.
– Planifica. No només la ruta per carretera, estableix descansos cada dues hores, evita els àpats copiosos i elimina del tot el consum d’alcohol. T’ampliem més consells que faran el vostre viatge més fàcil.
– Prepara la documentació: El permís de conducció i l’assegurança del cotxe et permeten viatjar per tot Europa, encara que aquest últim pot limitar la seva cobertura a certs territoris, depenent de la teva companyia asseguradora.
– Molts països exigeixen un impost de circulació conegut com a sistema de vinyeta o vignette. Per viatjar per les seves carreteres o autopistes, hauràs de portar l’adhesiu adherit al parabrisa. Els preus de la vignette varien d’un país a un altre (per exemple, a Suïssa ronda els 40 francs suïssos i a la República Txeca és gairebé simbòlic) i es poden adquirir per Internet o a les àrees de servei frontereres. Altres països, com Espanya, continuen amb el sistema convencional de peatge.
– Familiaritza’t amb els nous senyals / indicacions: A Alemanya, Irlanda, França, Regne Unit, Espanya, Països Baixos, Bèlgica, Àustria, Luxemburg, Polònia, Portugal i Romania, les autopistes estan marcades de color blau, mentre que a Itàlia, per exemple , són de color verd. Tingues-ho en compte per no confondre’t!
– Informa’t: Surt de casa amb informació específica sobre la legislació vigent en el país que visites, estat de les carreteres i la meteorologia, sobretot als països nòrdics.
– Recorda el 112! És el nombre d’emergències amb vigència en tots els països. Marca’l gratuïtament des de qualsevol mòbil o fix. Si ets soci del RACC, recorda que també tens assistència mecànica i sanitària viatjant per Europa.
Més informació sobre normativa dels diferents països aquí.
Sabies que …?
– En algunes autopistes o trams d’autopista d’Alemanya no hi ha límit de velocitat, tot i que hi ha nombroses senyals que recomanen no superar els 140 km/h, mentre que Noruega i Xipre registren el límit més baix, amb 100 km/h.
– La taxa d’alcoholèmia és semblant en tots els països, exceptuant Hongria, Romania i el Marroc, obligant el conductor a marcar 0,0 en l’alcoholímetre.
– En alguns països com Bèlgica i Bulgària és obligatori incloure un extintor en els nostres vehicles. Al Regne Unit i Malta no és obligatori portar ni armilla reflectant, ni triangles d’emergència.
Per Victòria Sánchez