Viatjar amb cotxe per Europa, què he de tenir en compte?

Por: RACC Blog

Viatjar per EuropaExisteix el mateix límit de velocitat per a tots els països? I la mateixa taxa d’alcoholèmia? Són obligatoris els llums diürns a tota la UE? Quina documentació he de portar en emprendre un viatge? Et donem recomanacions perquè el teu viatge sigui un èxit.

Planifica. No només la ruta per carretera, estableix descansos cada dues hores, evita els àpats copiosos i elimina del tot el consum d’alcohol. T’ampliem més consells que faran el vostre viatge més fàcil.

Prepara la documentació: El permís de conducció i l’assegurança del cotxe et permeten viatjar per tot Europa, encara que aquest últim pot limitar la seva cobertura a certs territoris, depenent de la teva companyia asseguradora.

– Molts països exigeixen un impost de circulació conegut com a sistema de vinyeta o vignette. Per viatjar per les seves carreteres o autopistes, hauràs de portar l’adhesiu adherit al parabrisa. Els preus de la vignette varien d’un país a un altre (per exemple, a Suïssa ronda els 40 francs suïssos i a la República Txeca és gairebé simbòlic) i es poden adquirir per Internet o a les àrees de servei frontereres. Altres països, com Espanya, continuen amb el sistema convencional de peatge.

Familiaritza’t amb els nous senyals / indicacions: A Alemanya, Irlanda, França, Regne Unit, Espanya, Països Baixos, Bèlgica, Àustria, Luxemburg, Polònia, Portugal i Romania, les autopistes estan marcades de color blau, mentre que a Itàlia, per exemple , són de color verd. Tingues-ho en compte per no confondre’t!

Informa’t: Surt de casa amb informació específica sobre la legislació vigent en el país que visites, estat de les carreteres i la meteorologia, sobretot als països nòrdics.

– Recorda el 112! És el nombre d’emergències amb vigència en tots els països. Marca’l gratuïtament des de qualsevol mòbil o fix. Si ets soci del RACC, recorda que també tens assistència mecànica i sanitària viatjant per Europa.

Més informació sobre normativa dels diferents països aquí.

Sabies que …?
– En algunes autopistes o trams d’autopista d’Alemanya no hi ha límit de velocitat, tot i que hi ha nombroses senyals que recomanen no superar els 140 km/h, mentre que Noruega i Xipre registren el límit més baix, amb 100 km/h.

– La taxa d’alcoholèmia és semblant en tots els països, exceptuant Hongria, Romania i el Marroc, obligant el conductor a marcar 0,0 en l’alcoholímetre.

– En alguns països com Bèlgica i Bulgària és obligatori incloure un extintor en els nostres vehicles. Al Regne Unit i Malta no és obligatori portar ni armilla reflectant, ni triangles d’emergència.

Per Victòria Sánchez