Viatjar amb animals: normes, consells i trucs

Por: RACC Blog

A Nova Zelanda els gossos aprenen a conduir, un projecte amb el qual es vol demostrar el potencial que tenen els animals abandonats i fomentar-ne així l’adopció. Aquesta és una situació curiosa (“no ho proveu a casa”), però és cert que la majoria de conductors ni tan sols saben quines mesures de seguretat han de seguir a l’hora de viatjar en cotxe amb els gossos… d’acompanyants i no pas al volant, és clar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2HNn0wgZG0A]

Tots els gossos poden viatjar en cotxe?
El millor és acostumar-los-hi quan són cadells, però els adults també s’hi poden habituar sense problemes (començant amb trajectes curts). Si el gos es mareja o es posa nerviós, consulteu el vostre veterinari.

Què diu la llei?
Segons la legislació vigent, ni la càrrega ni els animals que van dins del vehicle poden interferir en les maniobres del conductor. Portar l’animal a la falda pot comportar una multa de fins a 200 €.

Com ho faig, doncs?
– Arnesos de seguretat: és una mena de cinturó especial per a gossos.
– Reixes separadores: per a portar l’animal al maleter.
– Caixes de transport: si el gos és petit el millor és posar-la a terra, darrere del seient de davant, per evitar moviments bruscos. Les gàbies grans, al maleter, ben recolzades al respatller.

Més consells?
Feu parades cada dues o tres hores perquè el gos “estiri les potes” i faci les seves necessitats. Tot i així, assegureu-vos que no es perd i mantingueu-lo allunyat de la carretera.

Viatjant a la Unió Europea…
Necessitareu el passaport (per a gossos, gats i fures) que a Catalunya expedeix el Consell de Col•legis Veterinaris, a través dels seus professionals. A més d’aquest certificat de vacunes, l’animal també haurà de dur un xip electrònic que l’identifiqui.

Per Maria Mas