Viatjar a Bali: la joia exòtica d’Indonèsia

Per: Sandra Mariages

viajar a Bali

Viatjar a Bali és el somni de molts viatgers que busquen viure noves experiències mentre recorren un destí exòtic.

Coneguda com “l’Illa dels Déus”, és impossible no enamorar-se de Bali. Des de les seves platges paradisíaques i els seus tradicionals arrossars, fins als seus vibrants mercats i temples centenaris, viatjar a Bali i Indonèsia deixa empremta. Atreveix-te a viure aquesta aventura fascinant!

Informació útil abans de viatjar a Bali i Indonèsia

  • La millor època per a viatjar a Bali és d’abril a octubre, durant l’estació seca, en la qual el clima és càlid (entre 26 °C i 31 °C) i hi ha menys precipitacions.
  • En el cas de passaports espanyols, per a viatjar a Indonèsia és necessària una validesa mínima de 6 mesos des de la data del viatge i a més tramitar un visat d’entrada en arribar al país que té una durada de 30 dies.
  • És molt important contractar una assegurança de viatge com la de RACC abans de viatjar a Bali, que tingui àmplies cobertures.
  • Una de les opcions més pràctiques per a moure’s per l’illa és llogar una motocicleta, per la qual cosa és important obtenir el permís de conduir internacional prèviament.
  • Consulta en un centre mèdic especialitzat quines són les vacunes obligatòries/recomanades per a viatjar a Bali i Indonèsia i no t’oblidis de portar una farmaciola de viatge que inclogui protector solar i un bon anti mosquits.

Llocs imprescindibles de Bali

1. El temple màgic de Tanah Lot

Tanah Lot és un temple hindú situat sobre una roca en la costa sud-oest de l’illa i és un dels llocs més fotografiats de Bali.

Quan la marea és alta, el temple sembla emergir d’entre les aigües, però si hi ha un moment en el qual visitar Tanah Lot és totalment màgic, és durant la posta de sol una experiència que no has de perdre’t en viatjar a Bali!

2. Ubud i els seus arrossars

Ubud és el cor de Bali. Un lloc vibrant que combina cultura, naturalesa i espiritualitat i és, a més, un dels llocs imperdibles de la “Illa dels Déus”.

El Palau Real, el mercat d’Art, el Bosc dels Micos i els impressionants arrossars de Tegalalang són algunes de les joies que has d’explorar durant la teva estada en Ubud.

3. Les platges de Jimbaran i Kuta

Les platges de Bali són també molt famoses, les dues més conegudes són les de Kuta i Jimbaran.

Kuta és el destí dels viatgers amants del surf i els esports aquàtics que busquen un destí de platja més desenfadat, mentre que Jimbaran és coneguda per les seves sorres daurades, aigües clares i bons restaurants a la vora de la mar.

4. El mont Batur

El mont Batur és un volcà actiu que pots visitar durant el teu viatge a Bali. Sens dubte pujar al cim i gaudir de les impressionants vistes del cràter i el llac Batur serà a de les millors experiències del viatge.

Indispensables de Bali i Indonesia

5. Les portes de Bali

Bali és coneguda per les boniques portes que simbolitzen l’entrada a un lloc sagrat i espiritual. D’entre totes les portes que es poden visitar a Bali la més famosa de totes és la del Temple de Lempuyang, conegudes com les “Portes del Cel” i que emmarca a l’espectacular Mont Agung.

Aquest lloc és molt famós i cal arribar aviat ja que se sol omplir de turistes buscant la mateixa imatge de postal. Si prefereixes visitar alguna altra porta menys concorreguda et recomanem la de Goa Gajah també coneguda com a Cova de l’Elefant, la de l’antic palau de Tirta Gangga i la del Temple Ulun Danu Beratan.

Més llocs que visitar en el teu viatge a Indonèsia

A Indonèsia hi ha molts més llocs interessants que visitar, aquí et deixem algunes idees per a fer un viatge per Indonèsia més complet, combinant Bali amb algunes illes més:

Komodo

El principal motiu per a viatjar a aquesta illa d’Indonèsia és visitar el Parc Nacional de Komodo, llar del famós drac de Komodo, el llangardaix més gran del món.

També aquí trobaràs peculiars platges de sorra rosa i molts llocs on practicar snorkel i busseig.

Lombok

Lombok és un destí somiat per molts viatgers i encara que l’illa és molt gran i hi ha molt per veure i fer aquí, la majoria de viatgers arriben buscant uns dies de sol i relax en les famoses Illes Gilli.

Borneo

Borneo és la tercera illa més gran del món i està dividida entre Malàisia, Indonèsia i Brunei. Per als amants de la naturalesa, Kalimantan és una visita imprescindible en un viatge a Indonèsia ja que és un dels millors llocs per a veure orangutans en el seu hàbitat natural.

Papúa Occidental

A Papua Occidental es troba Raja Ampat, un veritable paradís a la terra. És un lloc bastant poc conegut i la seva infraestructura turística és molt senzilla, però és ideal per a desconnectar i gaudir del sol, els paisatges verges i la fauna marina practicant tub respirador o busseig.

Descobreix Bali i Indonèsia un viatge que et deixarà empremta!