Viatjar a Albània, el destí perfecte per a amants de la naturalesa

Per: Sandra Mariages

Viajar a Albania

Albània, la joia amagada dels Balcans, és un destí que s’està posant molt de moda i que et proposem descobrir abans que els altres. En aquest article compartim la informació que necessites per a viatjar a Albània incloent consells pràctics per a organitzar el teu viatge i dades útils sobre els llocs més destacats que has de visitar.

5 Consells pràctics per a viatjar a Albània

  • Documentació: per a viatjar a Albània necessites DNI o passaport en vigor, amb una validesa mínima de 3 mesos.
  • Moneda: la moneda oficial és el lek albanès (ALL) i encara que en hotels i alguns restaurants pots pagar amb la teva targeta de crèdit, et recomanem portar també efectiu.
  • Idioma: l’idioma oficial és l’albanès, però en llocs turístics el més habitual és poder comunicar-te en anglès.
  • Com moure’s: la manera més còmoda i fàcil de viatjar per Albània és amb cotxe de lloguer, però si prefereixes deixar-te portar també pots reservar un circuit que et porti a conèixer els principals llocs d’interès.
  • Prevenció: com mai saps el que pot passar abans o durant el viatge, et recomanem contractar una assegurança de viatge amb àmplies cobertures abans de viatjar.

3 ciutats imperdibles que veure a Albània

Que ver en Tirana

Tirana: la bulliciosa capital albanesa

Tirana és la capital d’Albània i la porta d’entrada al país, ja que l’aeroport internacional es troba a 25 quilòmetres de distància. És una ciutat bulliciosa i acolorida, contrast de modernitat i història amb molt per descobrir.

Què veure a Tirana: visita els principals monuments com la plaça Skanderbeg, la mesquita Et’hem Bey i la Torre del Rellotge i no et perdis tampoc la icònica Piràmide de Tirana, el Museu Nacional d’Història i el mercat Pazari i Ri, on provar la cuina local i comprar souvenirs.

Berat: la ciutat de les mil finestres

Berat, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és coneguda com la Ciutat de les Mil Finestres, té un encant molt especial amb el seu passat otomà i els seus impressionants paisatges.

Què veure a Berat: explora el castell medieval, passeja pels barris de Mangalem i Gorica amb les seves cases típiques cases d’arquitectura otomana i gaudeix d’una ruta a peu pel Parc Natural de Tomorr.

Gjirokastër: la ciutat de pedra

Gjirokastër també està declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i destaca per la seva arquitectura de pedra i la seva imponent fortalesa.

Què veure en Gjirokastër: a més de visitar el seu famós castell, perdre’t pels carrerons de la ciutat, visita el Museu Etnogràfic i recorre el Basar Antic, un lloc ideal per a comprar artesanies locals.

Viatja a Albània i gaudeix de la seva naturalesa

parque nacional en Albania

La Riviera Albanesa, principal raó per a viatjar a Albània

La Riviera Albanesa, al llarg de la mar Jònica, és un dels principals motius per a viatjar a Albània, sobretot a l’estiu. Les seves platges d’aigües cristal·lines i els seus pintorescos pobles costaners són una meravella per descobrir.

Què veure a la Riviera Albanesa: gaudeix de les platges verges de Ksamil, Dhermi i Gjipe, descobreix les ruïnes de Butrint i relaxa’t a les aigües termals de Bënjë.

El Parc Nacional de Llogara

El Parc Nacional de Llogara és un destí ideal per a amants de la naturalesa, ja que en els seus frondosos boscos es poden practicar una gran varietat d’activitats esportives com a senderisme, ciclisme o fins i tot parapent.

Què fer al Parc Nacional de Llogara: segueix la ruta històrica coneguda com Caesar’s Pass i gaudeix del paisatge recorrent la ruta de Llogara Pass, amb impressionants vistes de la Riviera Albanesa i la costa de la mar Jònica.

Parc Nacional Drilon

El Parc Nacional Drilon és una altra de les joies naturals que veure al viatjar a Albània, combinació perfecta d’aventures a l’aire lliure i llocs pintorescos que visitar.

Què fer al Parc Nacional Drilon: visitar la ciutat de Pogradec, passejar per les senderes al voltant de les fonts de Drilon i explorar el llac Ohrid, un dels llacs més profunds d’Europa.

Viatjar a Albània és conèixer un destí ple de sorpreses. Des de la seva rica història fins a la seva impressionant naturalesa, és un destí emergent que val la pena descobrir abans que t’ho expliquin. Anima’t i gaudeix de l’aventura!