Treu tot el profit al teu ‘smartphone’
Por: RACC Blog
Sovint no ens adonem de la potència dels nostres dispositius mòbils. S’ha avançat tant en tan pocs anys que és fàcil oblidar que els nostres telèfons són molt més que aparells per a mantenir converses a distància. Tot i això, els nous smartphones són dispositius tan potents com els millors ordinadors de fa pocs, molt pocs anys.
I, a més de ser potents, són versàtils: permeten fer moltes més coses que parlar per telèfon. I algunes d’aquestes funcionalitats passen desapercebudes als usuaris menys experts o als que tenen un smartphone nou per primer cop i abans tenien un mòbil convencional. Tot seguit llistem algunes de les coses que pots fer amb el teu smartphone per a aprofitar al màxim les seves possibilitats:
- Crear i editar documents de text, fulls de càlcul: els smartphones tenen pantalles cada cop més grans, fins al punt que entre aquells que tenen pantalles més grans ja s’ha posat de moda el concepte phablet (barreja de smartphone i tablet). Sigui com sigui el teu smartphone, amb aplicacions gratis com Quickoffice (disponible per a Android i iOS) pots treballar amb el mòbil com ho faries amb l’ordinador de sobretaula o portàtil, creant documents d’Office i editant-los.
Foto: App Quickoffice per a Android
Quickoffice per a Android
Quickoffice per a iOS
- Compartir internet amb altres dispositius: també conegut amb el nom de tethering, és una funcionalitat molt útil. Tant a l’iPhone com als dispositius Android, l’opció és a Ajustes. Pots convertir el teu mòbil en un punt de connexió wi-fi a internet al qual pots connectar altres dispositius que tinguis a prop que no tinguin connexió. Un cop ho activis, els dispositius propers veuran el teu com un punt més de connexió wi-fi. Clar, això fa servir les dades de la connexió 3G, però va bé quan necessites navegar amb el portàtil en què no tens 3G, o vols que un conegut sense connexió a internet pugui connectar-se momentàniament gràcies al teu smartphone i al tethering.
- Reproduir continguts en altres pantalles sense fils: a l’iPhone, amb la funció Airplay pots compartir la pantalla de l’smartphone amb una TV HD. És una funció fantàstica per a veure en família fotos i vídeos casolans, alguna pel·lícula o sèrie i també per a temes de feina, perquè pots compartir contingut de suites ofimàtiques. El que vegis a la pantalla de l’smartphone, apareixerà al mateix temps a la pantalla del televisor. A Android també hi ha diverses aplicacions per a permetre que els continguts multimèdia del mòbil es vegin a la pantalla de TV, amb la tecnologia Universal Plug and Play (UPnP).
- Fer fotos de més qualitat amb la funció HDR: els smartphones d’última generació, tant amb sistema operatiu iOS com Android, tenen la capacitat de fer millors fotografies gràcies a la funció HDR. Les imatges amb un alt rang dinàmic (HDR) són un conjunt de tècniques que permeten millorar molt la qualitat de les diverses zones d’una foto que reben una intensitat de llum diferent, evitant zones amb massa ombres. És una funció que va molt bé a l’hora de fer fotos quan no hi ha molt bona llum. Es tracta d’una tècnica que fa anys que s’empra en fotografia, però que és nova en telèfons mòbils, ara que ja sembla que s’ha acabat la guerra dels megapíxels i l’objectiu és millorar la qualitat de la captura d’imatges. Com funciona la funció HDR als nous smartphones? HDR captura tres imatges de la mateixa foto que tu fas un sol cop, amb diferents proporcions de llum, i després barreja les tres imatges per a guardar la millor versió final. La diferència és apreciable, com es veu a la imatge següent.
Foto: App de HDR a Google Play Store
- Disposar d’un assistent personal: Siri és el nom de l’assistent de l’iPhone. És un assistent virtual que respon preguntes sobre el temps o la cartellera, però que també pot actuar com a recordatori de cites o aniversaris i fa moltes tasques més. Aquest assistent, que encara millora progressivament des que Apple el va incloure als iPhone, encara té molt marge per a ser més eficient. I a més, ara té una competència molt dura, tant als mateixos iPhone com als dispositius Android, en el servei Google Now. Google Now et mostra targetes d’informació sense que li demanis res, sense que hagis de buscar. Ofereix informació del temps, de transport públic, de cites, els resultats dels partits del teu equip favorit, les notícies que t’interessen… El motiu pel qual Google Now està essent força lloat és perquè és bastant eficient: sorprèn com encerta amb la informació que necessites a les targetes que et mostra. Això sí, és més eficient com més com més accés a la teva informació li dónes a l’aplicació, cosa que cal tenir en compte quant a la privacitat de les teves dades. Però si vols que funcioni bé, aleshores li hauràs de donar accés al calendari, gmail i historial de navegació. Com més aprèn de tu, més l’encerta.
Cerca de Google per a Android amb Google Now
Cerca de Google per a iPhone amb Google Now
Els smartphones són eines fonamentals en el nostre dia a dia, tant per a comunicació com per a feina i lleure. Si estàs pensant de comprar-te’n un, mira les ofertes del Servei de Telefonia Mòbil del RACC.