SOS: vull arribar al meu destí
Por: RACC Blog
Com cada any arriben les cançons encomanadisses, cosa que indica que l’estiu ja és aquí. Un divendres, cinc de la tarda, un cotxe i moltes ganes de passar-ho bé i descansar: comencen les vacances!
Iniciem el nostre camí, a vegades planificat, d’altres a l’aventura. Però sempre ens agrada arribar al nostre destí sense perdre’ns, en un temps que prèviament hem calculat, amb seguretat i sense problemes per circular. Tot i això, no sempre és possible aconseguir-ho. Per què? Per una senyalització deficient a les carreteres. Vegem-ne alguns exemples.
Senyalització deficient
- Una dona belga va recórrer 1.450 km des d’Erquelinnes, a l’oest de Bèlgica, fins a Zagreb, a Croàcia, quan el seu destí es trobava a 32 km. Seguint les indicacions del GPS, la dona va circular per Bèlgica, Alemanya i Croàcia, tot i que només volia anar a l’estació de trens del nord de Brussel·les per anar a buscar la seva nora. L’error al seu navegador va fer que un trajecte que havia de durar uns 40 minuts durés 12 hores.
- Quan es va incorporar la velocitat variable a l’autopista C-32, molts dels usuaris del tram Castelldefels – Sant Boi de Llobregat es van queixar que els radars fotografiaven els vehicles que anaven a una velocitat superior als 80 km/h quan el panell indicava que s’hi podia circular a 100 km/h. Durant aquells dies els flashos van produir moltes distraccions i tensions entre els conductors.
- La falta de continuïtat en la senyalització també pot ser un problema per arribar al teu destí. En aquest sentit, una auditoria del RACC ha constatat que llocs de Barcelona tan importants com ara el Fòrum o l’Hospital Vall d’Hebron no estan senyalitzats fins a les seves immediacions i que no hi ha cap indicació a la Ronda de Dalt per arribar al Camp Nou. També és un laberint arribar a determinades localitats de la Costa Brava i Daurada.
- La senyalització excessiva també pot jugar-te una mala passada. Un conductor no pot assimilar un elevat nombre d’indicacions en un temps tan limitat. Poden provocar distraccions, crear ansietat en el conductor o produir-se incidències.
Què pots fer per solucionar tots aquests problemes?
T’agradaria arribar al teu destí de vacances tal com havies previst? Per a què no et perdis i el teu viatge sigui més còmode i segur, el RACC posa a la teva disposició l’aplicació i la web d’Infotrànsit de manera gratuïta. Encara no les coneixes? T’ajudaran a calcular la teva ruta i saber la situació del trànsit en temps real (retencions, obres, incidències…). A més, t’oferiran informació addicional sobre radars, benzineres, trams de risc, punts negres, entre altres.
Per Verònica Garcia Brao