Senyals que no havies vist mai… o sí!
Por: RACC Blog
Viatjar no només ens permet conèixer nous paisatges i monuments fascinants. En moltes ocasions ens trobarem en alguna situació còmica quan ens topem amb senyals totalment desconeguts a les nostres latituds. Signes que mostren realitats allunyades del nostre món i que, en cas de no obeir, podem acabar, això sí, amb la mateixa multa que rebríem a casa.
Senyal de trànsit a Xangai.
Un exemple poden ser aquests senyals. La forma triangular d’un d’ells permet identificar-ne el contingut, però… com ens ho farem per saber l’horari d’aparcament que indiquen els del darrere sense passar per una acadèmia de xinès?
Indicació del metro a Tailàndia.
Al sud-est asiàtic, a més de donar almoina i alimentar els monjos –ells no poden portar diners pel seu vot de pobresa–, se’ls cedeix sempre el seient al transport públic. Poca broma, s’ho prenen molt seriosament i no fer-ho pot comportar-te algun disgust.
Un carrer de Fes (Marroc).
A la ciutat marroquina de Fes sembla que només hem de preocupar-nos si conduïm un ruc. Però no ens enganyem, passejar per l’entramat de carrerons estrets de la major medina del món –declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco– amb un altre transport que no siguin les nostres cames és missió impossible.
Rètols a mà amb validesa oficial a Guatemala.
Compte si anem de viatge a Guatemala. Podem trobar milers de cartells escrits “a mà alçada” que poden resultar aparentment inofensius, però no ens els hem de prendre a la lleugera, ja que tenen validesa oficial i s’han de respectar. Has pogut llegir tot el que prohibeix aquesta indicació?
A Irlanda s’indica tot.
En altres ocasions, podem trobar-nos que, o no hi ha cap senyal, o n’hi ha massa. Qui no ha hagut de fer el tomb a una rotonda fins a tres vegades per poder trobar la indicació correcta entre molts altres senyals? I sinó mireu aquest cartell, indicacions n’hi ha, però qui es va pensar que podríem llegir-ho tot d’una sola vegada mentre estem al volant és un “geni”.
Recordes algun senyal que t’hagi sorprès en algun dels teus viatges? Comparteix-lo al Facebook o al Twitter i explica’ns on te’l vas trobar.