Sabies que pots tenir un ordinador de butxaca?

Por: RACC Blog

Intel Compute StickIntel, l’empresa nord-americana de microprocessadors, va presentar durant el passat CES 2015 (Consumer Electronics Show) de Las Vegas la seva nova i interessant aposta, un miniordinador anomenat Intel Compute Stick, amb la grandària aproximada d’una memòria USB i la potència d’un ordinador de taula. Continua llegint si vols ficar-te Intel a la butxaca…

Intel Compute Stick, el nou microprocessador d’Intel tan petit com el palmell de la teva mà, és capaç de transformar qualsevol televisor o monitor de PC en un ordinador a través del seu connector HDMI.

L’empresa nord-americana ha fet una aposta arriscada en llançar el seu nou ordinador pocs dies després que Google i Asus posessin a la venda el seu miniordinador Chromebit. La principal diferència amb Chromebit rau en el fet que aquest només podrà fer servir el sistema operatiu Chrome OS (propietat de Google), mentre que l’aparell d’Intel permetrà instal·lar Windows o Linux amb unes prestacions més elevades.

Intel Compute Stick tindrà dues configuracions: la versió amb les prestacions més altes integrarà un processador Quad-core a 1,33 Ghz Intel Atom amb 2 GB de RAM, 32 GB d’emmagatzematge SSD i Windows 8.1, a un preu aproximat de 180 euros; mentre que la versió inferior tindrà el mateix processador però amb 1 GB de RAM, 8 GB d’emmagatzematge i Linux com a sistema operatiu, a un preu estimat de 120 euros.

Tots dos models disposaran d’una ranura microSD per transferir o ampliar emmagatzematge intern, així com un port USB 2.0 per a la connexió de perifèrics (ratolí, impressora, etc.) i un microport USB per a l’alimentació elèctrica. Tindran, a més, connexió Wi-Fi i Bluetooth 4.0.

Per adquirir el miniPC d’Intel des d’Europa hem d’esperar perquè fins ara no hi ha dates de venda programades, però ja es pot aconseguir a través de les pàgines de compravenda americanes com Amazon o Newegg.

Recorda que des d’Assistència Informàtica Premium 24 h del RACC estem a la teva disposició per donar-te més detalls d’aquest miniordinador de butxaca. Tens més informació sobre el servei aquí.