5 rutes amb moto per Espanya

Per: BDEVIAJEROS

rutas en moto por España

Espanya és un país ideal per a recórrer amb moto, ja que ofereix rutes que travessen muntanyes, paisatges desèrtics, costes i pobles amb segles d’història. És un país amb molta cultura motorista, per la qual cosa hi ha infinitat de rutes, carreteres, i llocs als quals puguis viatjar amb moto i gaudir de la gastronomia local de cada comunitat autònoma.

Abans d’emprendre qualsevol aventura, assegura’t de comptar amb una assegurança de viatge RACC. A continuació et proposem 5 rutes amb moto per Espanya molt interessants perquè puguis inspirar-te i planejar la teva pròxima escapada.

  1. Ruta del Pirineu Aragonés (Aínsa – Benasc)

El Pirineu Aragonés és un paradís per als motoristes, replet de carreteres de muntanya, ports i pobles amb encant. Aínsa i Boltanya són joies medievals que et submergeixen en la història mentre recorres els seus carrers empedrats. Molt a prop, el Canó de Añisclo és una meravella natural que forma part del Parc Nacional de Ordesa i Muntanya Perduda, un lloc que no pots perdre’t si t’apassiona la naturalesa. Seguint el recorregut, la Vall de Gistaín i els pobles de Gistaín i Plan ofereixen una finestra a la vida rural de muntanya. Més endavant, la Vall de Benasc et sorprendrà amb el seu mirador i les impressionants vistes del Aneto (3.404 m), el pic més alt dels Pirineus. En direcció nord, llocs com Sallent de Gállego, el Portalet d’Àneu i Canfranc són parades obligatòries, destacant la majestuosa estació de tren. No oblidis visitar el Monestir de Sant Joan de la Penya o la històrica ciutat de Jaca per a completar l’experiència.

rutas en moto por Valle de Ordesa

  1. Ruta de la Costa Cantàbrica (Sant Sebastià – Ribadeo)

La Costa Cantàbrica és un impressionant recorregut que combina el blau profund de la mar amb preciosos penya-segats, verdes muntanyes i encantadors pobles pesquers. Des de Sant Sebastià, amb la seva icònica “Playa de la Concha”, la ruta et porta per pobles costaners com Zarautz, amb la seva extensa platja de surf, i Zumaia, famós pels seus espectaculars Penya-segats de Flysch. A Bermeo, no pots deixar de visitar l’ermita de Sant Joan de Gaztelugatxe, un lloc ple de misticisme i unes vistes inoblidables. Seguint la ruta, el Parc de Cabárceno a Santander és un lloc perfecte per a un descans envoltat d’animals en semillibertat. Més endavant, San Vicente de la Barquera i el seu estuari et sorprendran amb la seva tranquil·litat, mentre que Gijón ofereix un toc urbà enfront de la mar. Per a finalitzar pots arribar fins a Ribadeo, després de passar pel pintoresc port de Cudillero i la impressionant Platja de les Catedrals, considerada com una de les platges més espectaculars del món, i coneguda pels seus arcs rocosos i la seva marea baixa.

  1. Ruta de la Costa Brava (Girona – Cadaqués)

La Costa Brava és l’escenari perfecte per a un recorregut amb moto que barreja la mar Mediterrània amb muntanyes i cales amagades. Des de la província de Girona, la carretera GI-682 et porta pels bulliciosos Lloret de Mar i Tossa de Mar, on les muralles medievals s’alcen sobre la mar. Seguint la costa, el tranquil poble de Sant Feliu de Guíxols, que destaca pel seu port encantador, mentre que Palamós i Palafrugell et conviden a gaudir de les seves platges i excel·lent gastronomia. Pujant cap a Begur, les seves cales cristal·lines i el seu entorn muntanyenc ofereixen un contrast perfecte amb el blau del Mediterrani. A més, una parada imprescindible és el Monestir de Sant Pere de Rodes, prop de Port de la Selva, que ofereix una vista impressionant del paisatge costaner des de l’alt de la muntanya. El tram final, per la carretera de Cap de Creus, és una aventura per als motoristes, amb corbes i vistes espectaculars que et portaran fins a Cadaqués, llar de l’icònic Salvador Dalí, on podràs relaxar-te després d’un dia ple de paisatges de postal.

ruta en moto por la Costa Brava

  1. Ruta de l’ “Alpujarra Granadina” i “Cabo de Gata” (Granada – Almería)

L’ “Alpujarra Granadina” és una ruta que et submergeix en el cor de Sierra Nevada, on els pobles blancs i el paisatge muntanyenc es combinen en una experiència única. Des de Granada, el camí passa per Lanjarón, conegut per les seves aigües termals, i pobles com Pampaneira, Capileira i Trevélez, aquest últim famós pel seu exquisit pernil serrà i les seves vistes impressionants. Al llarg del trajecte, pots desviar-te cap al Port de la Ragua (2.000 m), un pas de muntanya que connecta les Alpujarras amb la vessant nord de la serra, ideal per a gaudir de les vistes i de la naturalesa. A més, pots gaudir de les místiques llegendes de Soportújar, un dels pobles més bonics de l’ “Alpujarra granadina” conegut com el “poble de les bruixes”, on flueix una energia especial amb tradicions que perduren fins al dia d’avui. Per als més aventurers, una recomanació és pujar fins al Pic Veleta, que, a més de 3.300 metres, és  el punt més alt accessible per carretera a Espanya. El recorregut finalitza a Almeria, on les muntanyes donen pas a la costa i les seves platges d’aigües cristal·lines, creant un contrast espectacular. Aquí pots gaudir de Cap de Gata, un impressionant parc natural que combina paisatges volcànics, cales verges i platges d’aigües cristal·lines. La seva bellesa salvatge i els seus paisatges gairebé desèrtics ho converteixen en un dels racons més especials del Mediterrani.

  1. Ruta de l’Anell de Pics d’Europa

L’Anell de Pics d’Europa et porta per un dels paratges muntanyencs més impressionants de la península, abastant Astúries, Cantàbria i Lleó. Des de Cangas de Onís, has de fer una obligada parada en el Santuari de Covadonga i els Lagos de Covadonga, situats a gran altitud i envoltats de muntanyes imponents. El Port del Pontó i el Mirador del Fitu ofereixen vistes panoràmiques que aconsegueixen fins a la mar Cantàbrica. Seguint la ruta, el Congost de La Hermida impressiona amb les seves imponents parets rocoses, i la pintoresca vila de Potes és ideal per a una pausa gastronòmica. El Telefèric de Fuente Dé és un altre punt imperdible, elevant-te fins als cims a més de 1.800 metres, on l’aire pur i les vistes t’omplen d’energia. Amb una mescla d’aire fresc de muntanya i carreteres plenes de corbes, aquesta ruta és una experiència molt enriquidora i autèntica.