Roadtrip pel Marroc

Per: BDEVIAJEROS

Viajar a Marruecos

El Marroc, amb els seus paisatges contrastants, gastronomia única i amabilitat dels locals, és un destí encantador. Si estimes les carreteres, et sentiràs literalment, al paradís! Per aquest motiu, t’hem preparat un itinerari de 10-14 dies perquè exploris el país amb el teu propi vehicle, incloent-hi consells pràctics i informació essencial per a gaudir del Marroc amb total tranquil·litat.

Seguretat al Marroc i recomanacions

En plantejar-se viatjar al Marroc sempre ens sorgeix el mateix dubte: És el Marroc un país segur per a viatjar per lliure? La resposta és sí, sempre que prenguis precaucions bàsiques i respectis la cultura local. Encara que no és perillós, hi ha carteristes i possibles estafes a les ciutats, per la qual cosa has d’estar atent a les teves pertinences i ser discret amb els objectes de valor. És important evitar les regions frontereres amb Algèria i el Sàhara Occidental a causa de possibles tensions polítiques. La nostra recomanació és beure sempre aigua d’ampolla, anar amb compte amb els aliments crus, i portar sempre una farmaciola de primers auxilis i eines per al vehicle en cas d’emergència. Atès que el Marroc és un país musulmà conservador, és recomanable vestir de manera respectuosa, especialment en àrees rurals i llocs religiosos.

Preparatius previs al viatge

Viatjar per carretera des d’Espanya al Marroc és una opció popular i factible. Assegura’t de tenir la documentació del teu vehicle en regla, incloent-hi el permís de circulació, assegurança internacional (antiga carta verda), ITV al dia i permís de conduir espanyol. També necessitaràs tenir el passaport amb una validesa d’almenys sis mesos des de l’entrada al Marroc, i per descomptat, realitzar les revisions mecàniques bàsiques i periòdiques al vehicle al teu taller abans de viatjar. Per a viatjar al Marroc, si tens nacionalitat espanyola, no necessitaràs visat, així com tampoc s’exigeix cap mena de vacuna obligatòria. És molt recomanable contractar una bona assegurança de viatge com la del RACC perquè quedis cobert en les despeses mèdiques, així com una bona assistència en carretera per si hi hagués petits imprevistos.

Com viatjar al Marroc des d’Espanya amb el meu vehicle?

Per a viatjar al Marroc amb el teu propi vehicle, pots prendre un ferri des de diversos ports a Espanya, com Barcelona, Algesires, Tarifa, Màlaga i Almeria. En arribar al port, assegura’t de realitzar els tràmits duaners necessaris per a la importació temporal del teu vehicle i obtenir el segell al passaport, que servirà com un document similar a un visat per a presentar en els controls d’immigració.

itinerario Marruecos

Itinerari recomanat

De Tarifa a Fes

La ruta s’iniciarà des de Tarifa, sent la primera parada obligatòria Chefchauen, un encantador poble conegut pels seus carrers blaus. Aquí podràs vagarejar per racons encantadors, degustar la gastronomia local i tenir un primer contacte amb el país. Després d’explorar Chefchauen, la finalització de la ruta serà a Fes. Aquí podràs decidir si visitar Fes amb un guia local i posteriorment seguir la teva ruta, o si, per contra, prefereixes passar una nit addicional per a conèixer tots els racons de la seva preciosa Medina.

De Fes a Midelt

L’endemà, pots visitar Fes amb calma o fer una breu parada en la medina abans de dirigir-te cap a Ifrane, coneguda com la “Suïssa del Marroc”. En travessar l’Atles, gaudiràs de vistes impressionants. No et perdis el Bosc de Cedre, on veuràs micos amb els quals podràs interactuar (recorda donar propines als locals si desitges alimentar-los). La ruta continua cap a Midelt, un oasi entre muntanyes, acostant-te a les zones desèrtiques.

De Midelt al Desert de Merzouga

Continuant cap al gran Desert de Merzouga, travessaràs l’impressionant riu Ziz i paisatges de pel·lícula. Tindràs diverses opcions per a passar la nit en el desert, des d’excursions en dromedari al capvespre fins a nits en haimes de luxe. Si disposes de més temps, pots realitzar una excursió cultural en 4×4 visitant poblats nòmades, llogar quads o buggys i endinsar-te a les dunes amb un guia i gaudir d’una experiència única dormint en el desert sota el cel estrellat.

Del Desert de Merzouga a les Goles del Dades

Després de gaudir del desert, la ruta et portarà a les impressionants Goles del Todra, amb parets de fins a 300 metres tallades pel riu Todra. Després, tornaràs cap a Tinerhir, o si prefereixes, continuar cap a Agoudal, encara que aquesta ruta no està asfaltada i requerirà una nit addicional. Finalment, exploraràs les famoses Goles del Dadès, amb l’opció d’allotjar-te en un hotel pròxim i gaudir del paisatge des d’un mirador.

recomendaciones Marruecos

Des de les Goles del Dades a Ouarzazate

En el dia d’avui, gaudiràs molt i conduiràs poc. Ouarzazate és un poble per als amants del cinema. Es troba l’Atles Studios, lloc on es van rodar moltes pel·lícules i sèries de renom internacional com Gladiator, La Mòmia, Joc de Trons o Príncep de Pèrsia. Pots aprofitar per a visitar també el Ksar Ait Ben Haddou, un impressionant conjunt de kasbahs de fang, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

De Ouarzazate a Marràqueix

Després de visitar Ouarzazate, et dirigiràs al port Tizi n’Tichka, la carretera de muntanya més alta del Nord d’Àfrica, abans d’arribar a la bulliciosa ciutat de Marràqueix. Recomanem passar almenys 2 nits a Marràqueix per a gaudir de les seves places, socs i llocs de carrer. Si disposes de més temps, considera visitar les Cascades de Ouzoud. Pots prendre una excursió des de Marràqueix o aventurar-te pel teu compte en el teu vehicle.

De Marràqueix a Rabat

Si desitges visitar la capital del país, fes una parada amb nit a Rabat. Aquesta ciutat ofereix atraccions imperdibles com la Torre Hassan, el Mausoleu de Mohamed V, la pintoresca Kasbah dels Udayas, la Medina i les antigues ruïnes de Chellah. Si prefereixes evitar grans ciutats en la teva roadtrip, fes una breu parada a Rabat per a descansar abans de continuar la teva ruta de retorn a Tànger.

Roadtrip por Marruecos

De Rabat a Tànger

Des de Rabat, una parada imprescindible és Assilah, una encantadora ciutat costanera coneguda per la seva medina emmurallada amb murals acolorits i cases emblanquinades. Gaudeix de passejos pels seus estrets carrers, visita la Torre del-Kamra i relaxa’t en les seves belles platges. Finalment, pots concloure el teu viatge allotjant-te a Tànger, ajustant la teva sortida segons l’horari del ferri disponible.