Repatriació: desplegament de mitjans per tornar a casa

Tags: ., emergencia

Por: RACC Blog

Lluny de casa i sorgeix una emergència mèdica. Un país desconegut, l’idioma, les gestions … Com surto d’aquesta? El soci del RACC César González ens explicava una experiència que mai oblidarà. La repatriació. ¡El seu infart a Àustria que va acabar bé!

Com es gestiona la repatriació?

Des de la central, contactem amb els metges dels hospitals d’origen i acordem quin moment serà el més adequat per dur a terme el trasllat del soci. També decidim els recursos que caldrà posar en marxa, ja que, segons el cas, a més de mitjans terrestres, caldrà mobilitzar mitjans aeris i decidir si es realitza el trasllat en una línia regular o bé a l’avió sanitari. Totes les repatriacions es realitzen sota l’estricta supervisió de l’equip mèdic del Club, que es desplaça fins al lloc on es troba el soci.

El servei mèdic en xifres

Cuidem de la salut dels nostres socis, no només dels casos més crítics: amb el Metge de Guàrdia 24 H resolem qualsevol dubte que pugui tenir sobre la seva salut o de la de la seva família, gestionem els trasllats sanitaris…

72.779 assistències en viatge i repatriacions

78.754 serveis realitzats en 2015

90 professionals formen l’equip mèdic RACC

154.702 trucades ateses el 2015

 

¿Quin equip bàsic porten els metges?

recursos eficaços per a la repatriació

Respirador Aparell que proporciona al pacient una ajuda mecànica amb la qual respirar. Imprescindible quan es requereix ajuda per a la ventilació.

Monitor i desfibril·lador El monitor multiparámetros permet el control de les constants del malalt. En cas de detectar una anomalia, amb el desfibril·lador el metge pot restablir el ritme cardíac normal.

Bomba de perfusió Molt útil en cas d’haver de administrar una medicació al pacient lenta i contínuament. D’aquesta manera, l’equip mèdic controla en tot moment la dosi que se li subministra al pacient per via intravenosa.

Bossa d’equipament primari Inclou tot l’equip necessari, tant tècnic com farmacèutic, per a una assistència primària. Matalàs de buit El seu ús com a complement de la llitera és molt recomanable, ja que redueix sensiblement les vibracions i estabilitza al pacient.

Més equipament mèdic …

■ Ampolles d’oxigen.

■ Kit complet d’aspiració.

■ Equip de trauma.

■ Agulla de punció intraòssia.

■ Kit pediàtric.