Què veure a Cuba: guia completa per a viatjar a la perla del Carib

Per: Sandra Mariages

Qué ver en Cuba

Des de les seves ciutats colonials fins a les platges paradisíaques, a Cuba hi ha una cosa especial per a cada tipus de viatger. És un país ple d’història, cultura i amb uns paisatges de somni. En aquest blog et compartim una guia amb dades pràctiques per a preparar el teu viatge i també amb informació sobre què veure a Cuba que inclou els llocs més imprescindibles que has de visitar i les experiències més autèntiques per viure en aquesta illa del Carib.

Quina és la millor època per a viatjar a Cuba?

La millor època per a viatjar a Cuba és de novembre a abril, durant la temporada seca quan les temperatures són agradables (entre 21 °C i 27 °C) i hi ha menys precipitacions. Aquest és el moment perfecte per a gaudir de les platges, explorar ciutats colonials i participar en activitats a l’aire lliure.

La resta de l’any també pots viatjar a Cuba i gaudir d’un clima temperat, encara que segons la data pot ser més plujós, i de juny a novembre hi ha risc d’huracans.

El clima a Cuba és tropical, per la qual cosa es recomana portar roba lleugera, protector solar, barret i repel·lent de mosquits. Porta una farmaciola bàsica amb medicaments essencials, ja que pot ser difícil trobar-los a Cuba i una assegurança de viatge com la de RACC que cobreixi despeses mèdiques.

Quants dies de viatge a Cuba es recomanen?

El millor és fer un viatge a Cuba d’entre 7 i 10 dies per a tenir una experiència completa, en la qual tinguis temps suficient per a explorar diverses de les seves ciutats i descobrir els seus majors atractius naturals.

Encara que si disposes de menys temps, pots fer una estada curta d’uns 5 dies en la qual et donarà temps de conèixer els principals llocs d’interès de la capital i també alguna de les seves platges.

Què veure a Cuba? Els 7 llocs que no has de perdre’t

Recomendaciones de Cuba

  1. l’Havana, la vibrant capital de Cuba

L’Havana Vella, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és un laberint de carrers empedrats, places històriques i edificis colonials. No et perdis el Malecón, la Plaça de la Catedral, i el Castell del Morro.

  1. Viñales, paradís natural que veure a Cuba

La Vall de Viñales, és un paradís natural que et deixarà sense paraules. Situat a la província de Pinar del Río, és famós pels seus mogotes, formacions rocoses úniques i la seva exuberant vegetació i per la fascinant Cova de l’Indi, que pots visitar en una petita embarcació.

Viñales és també conegut per les seves plantacions de tabac i aquí podràs aprendre sobre el procés de producció dels famosos purs cubans.

  1. Varadero la joia cubana més preuada!

Un dels majors atractius de Cuba és el seu litoral de sorra blanca i aigües turqueses i Varadero és la destinació més popular per a uns dies de relax, sol i platja d’aquesta illa.

Com no tot serà descansar i no fer res, et proposem un parell d’excursions per aquesta zona: el Parc Josone i la Cova de Saturn, un cenote d’aigües cristal·lines ideal per a nedar.

  1. Trinidad, aires colonials que enamoren

Trinidad és una de les ciutats colonials més ben conservada i que cal veure a Cuba i és que caminar pels seus carrers empedrats és com viatjar en el temps. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, no et perdis la Plaça Major, el Museu Romàntic i l’Església de la Santíssima Trinidad.

A pocs quilòmetres de Trinidad trobaràs la platja d’Ancón, un veritable paradís del Carib i el Valle de los Ingenios, una regió històrica de plantacions de sucre.

  1. Cienfuegos, la perla del Sud de Cuba

Cienfuegos destaca pel seu encant i contrast. Coneguda com la Perla del Sud, Cienfuegos té una rica herència cultural francesa que la distingeix de les altres ciutats.

El Parc José Martí, la Catedral de la Puríssima Concepció, la península de Punta Grossa i el Palau de Vall són alguns dels llocs que fan d’aquesta ciutat una de les destinacions que no et pots perdre a Cuba.

  1. Santiago de Cuba, gresol de cultures i tradicions

Viajar a Cuba

Santiago de Cuba és coneguda com el bressol del son i el bolero, que sona sense parar al carrer Heredia, una de les més animades de la ciutat.

Visita el Parc Céspedes, on es troben la Catedral de La nostra Senyora de l’Asunción i l’Ajuntament, el Castell del Morro que alberga el Museu de la Pirateria, el Cementiri de Santa Ifigenia, on descansen personalitats com Fidel Castro i José Martín o el Parc Baconao.

  1. Baracoa, la ciutat més antiga per a veure a Cuba

Baracoa és un dels llocs més sorprenents per a veure a Cuba, no només per la seva rica història i passat colonial sinó també per la seva exuberant bellesa natural.

Explora el Parc Nacional Alejandro de Humboldt, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és perfecte per a amants de la naturalesa i el senderisme. També pots recórrer en pot el riu Toa, el més llarg de Cuba, una aventura increïble!

Cuba és un destí que ofereix una barreja única d’història, cultura i bellesa natural. Prepara les teves maletes i gaudeix d’una experiència inoblidable a l’illa!