Què veure a Açores: els 9 imprescindibles que t’enamoraran!

Per: Sandra Mariages

Viaja a Azores

Enmig de l’oceà Atlàntic hi ha un tresor per descobrir: l’arxipèlag de les Açores, que poc ha d’envejar a altres destinacions famoses pels seus verds i exuberants paisatges com Hawaii o Costa Rica. T’animes a visitar-ho? Abans de posar rumb al paradís, pren nota dels nostres consells i selecció de llocs imprescindibles que has de veure a Açores.

Informació pràctica abans de viatjar a Açores

Responem a algunes dels principals dubtes que sorgeixen abans de viatjar a Açores:

Com arribar a les illes Açores?

L’arxipèlag d’Açores, és una regió autònoma de Portugal i encara que disposa de 3 aeroports, l’entrada principal és l’aeroport de Ponta Delgada. El vol de Lisboa, l’aeroport en la península més pròxim a Açores, dura 2 hores i mitja mentre que des de Madrid, el trajecte amb avió dura unes 3 hores i mitja.

L’arxipèlag d’Açores, és una regió autònoma de Portugal i encara que disposa de 3 aeroports, l’entrada principal és l’aeroport de Ponta Delgada. El vol de Lisboa, l’aeroport en la península més pròxim a Açores, dura 2 hores i mitja mentre que des de Madrid, el trajecte amb avió dura unes 3 hores i mitja.

Què necessites per a viatjar a Açores?

Per a residents a la Unió Europea o espai Schengen només és necessari portar el DNI amb validesa. Si recorres l’illa pel teu compte amb cotxe de lloguer, la llicència nacional és vàlida en tota la Unió Europea sempre que estigui vigent. I, finalment, et recomanem sempre contractar una assegurança de viatge RACC perquè estiguis cobert abans i durant el teu viatge.

Quina és la millor època per a viatjar a Açores?

Si bé en aquestes illes gaudiràs d’un clima temperat tot l’any, la millor època per a viatjar a Açores són els mesos de maig a octubre, quan el clima és més càlid. Però cal no oblidar que l’arxipèlag té un clima oceànic subtropical, per la qual cosa les precipitacions són freqüents, si no, no podria ser tan verda com és! Per la qual cosa és recomanable viatjar els mesos més secs que són juliol i agost, quan les probabilitats de pluja són menors.

Quants dies es recomanen per a veure Açores?

Encara que pots considerar fer una escapada de 3 o 4 dies, el millor és viatjar de 7 a 10 dies per a recórrer els llocs més imprescindibles que veure a Açores, des de volcans a llacs, passant per frondosos boscos i fins i tot impressionants cascades.

9 Imprescindibles que has de veure a les Açores

Que ver en Azores

L’arxipèlag d’Açores està compost per 9 illes d’origen volcànic: São Miguel, Santa María, Terceira, Graciosa, Sant Jordi, Pic, Faial, Flores i Corvo.

En totes elles hi trobaràs paisatges increïbles i llocs d’interès per a visitar, però per a fer-t’ho més fàcil, a continuació, compartim els llocs més imprescindibles que has de veure a Açores:

1. La llacuna de Sete Cidades en São Miguel

La llacuna de Sete Cidades, en el cràter d’un volcà inactiu a l’illa de São Miguel, és un dels llocs més impressionants que veure a Açores.

2. L’encant de l’illa de Terceira

L’antiga capital d’Açores, Angra do Heroisme, es troba a l’illa de Terceira i està declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

3. La capital de Santa Maria

Vila do Porto és la capital de l’illa de Santa Maria, una localitat que val la pena visitar per la seva història i arquitectura durant el teu viatge a Açores.

4. L’illa Groga que veure a Açores

Illa Groga és com també es coneix a l’illa de Santa Maria, una de les més petites que veure a Açores, però amb molt d’encant pels seus agrestos paisatges esquitxats per pobles pintorescos.

5. La Caldeira de Faial … i molt més!

En la isla de Faial, una de las más populares que ver en Azores, destaca el volcán de la Caldeira, pero no es lo único lugar a visitar aquí. Tampoco te pierdas el Capelinho, la bahía de Porto Pim, el mirador de Monte da Guia ni las cuevas de Costa da Feteira.

6. El volcà Pico un dels llocs més TOP que veure a Açores!

viajar a las Azores

El volcà Pico es troba a l’illa de Pico i és la muntanya més alta de Portugal. Pujar a dalt de tot i gaudir del paisatge volcànic i les vistes és una de les millors coses que fer a Açores!

7. Els 7 llacs volcànics de Flores

L’illa de Flores és la més plujosa de tot l’arxipèlag, però és sense cap dubte un altre dels llocs que cal veure a Açores, sobretot per la gran bellesa de Lagoas, una zona amb 7 bonics llacs d’origen volcànic.

8. La Furna do Enxofre en Graciosa

L’illa de Graciosa, també coneguda com a Illa Blanca sorprèn per la seva absència de relleu, però on destaca l’enorme cova de Furna do Enxofre i un llac subterrani, a l’interior d’un gran cràter volcànic.

9. Vila Nova do Corvo

Corvo és l’illa més petita de l’arxipèlag, però també val la pena incloure-la dins de la llista de llocs imprescindibles que veure a Açores si disposes de temps suficient. Vila Nova do Corvo és un poble molt pintoresc envoltat de vells molins de vent.

T’animes a viatjar a Açores i descobrir tots aquests paisatges i llocs que t’enamoraran?