Operació Setmana Santa: No baixis la guàrdia!

Por: RACC Blog

Viatjar segurEls números no enganyen: El RACC, coincidint amb l’operació sortida de Setmana Santa, ha analitzat les xifres de sinistralitat viària dels primers mesos de l’any i ha evidenciat que durant el mes de març i fins el dia 10 d’abril, hi ha hagut un increment del 29% i del 26% respectivament de la mortalitat respecte l’any passat.  Són números que conviden a la reflexió (tens més detalls de la informació aquí) i que ens alerten que mai hem de baixar la guàrdia a la carretera.

Fa uns dies et donàvem les claus per a compatibilitzar el viatjar amb nens i fer-ho amb tranquil·litat. Avui t’oferim a més detalls a tenir en compte per a viatjar amb cotxe de manera segura:

  1. Begudes sense alcohol i àpats lleugers abans i durant el viatge.
  2. Seu correctament davant el volant: T’explicàvem com fer-ho aquí.
  3. Evita la fatiga: dorm bé la nit abans de sortir i atura’t sempre que notis símptomes de cansament. És recomanable aturar-se 10 minuts cada dues hores. Evita les hores de més calor per a conduir.
  4. Actitud tranquil·la al volant: la mala maror i l’estrès han de quedar-se fora de l cotxe.
  5. Fes servir els sistemes de retenció infantil.
  6. No et distreguis.
  7. Ajusta la velocitat a les necessitats del trànsit: amb trànsit intens, no convé anar més ràpid ni més lent que la resta de vehicles. No corris.
  8. Informa’t de la situació del trànsit i la previsió meteorològica: el RACC disposa del servei Infotransit (www.raccinfotransit.cat), amb informació permanentment actualitzada sobre l’estat de les vies.
  9. Porta el full de rescat: en el pitjor dels casos, quan hi ha un accident, el full de rescat és un ajut fonamental perquè els equips d’emergències puguin fer la seva feina de manera ràpida i segura. Te’l pots descarregar a www.fullderescat.cat.
  10. Gaudeix del viatge! :-de les dues)