Necesser de viatge: què puc i què no puc pujar a l’avió?

Por: RACC Blog

Tenim dos ponts ben a prop que podem aprofitar per fer una escapada… Com ja sabeu, a l’hora de fer les maletes poden sorgir dubtes respecte què pots deixar al teu equipatge de mà i què has de facturar. Per exemple, sabries què posar en el teu necesser de viatge?

Líquids, com a molt de 100 ml

Segurament ja saps que si vols pujar el teu necesser a l’avió els envasos que continguin líquids, esprais o gels han de ser com a màxim de 100 ml i han d’estar empaquetats en una bossa de plàstic transparent amb sistema de tancament. El que potser desconeixes és que només es pot dur una bossa per persona. La seva capacitat ha de ser, com a molt, d’1 litre. O pots incloure a la teva maleta de mà fins a 10 pots de 100 ml.

Si ets fan de la cosmètica i creus que en necessitaràs més, no oblidis que en pots facturar alguns. I si viatges únicament amb el teu equipatge de mà una altra opció és triar alguns productes en format sòlid. Per exemple, una pastilla de sabó en comptes d’un gel, o maquillatge compacte en lloc de fluïd.

Kit_viaje_Blog_interior-(1)

Tingues en compte el teu país de destinació

Però, ¿es poden pujar o no a l’avió altres productes bàsics en qualsevol necesser? Com un tallaungles, pinces per perfilar les celles, tisores petites o una màquina d’afaitar? A l’hora de decidir si els factures has de tenir en compte el teu destí. Les normes poden canviar en funció de si viatges per Europa o per altres parts del món.

  • Segons la Normativa Europea sobre Seguretat Aèria no cal facturar les tisores amb fulles que no superin els 6 centímetres de longitud. Les fulles que vénen amb una mena de caputxó de seguretat (com les de les maquinetes d’afaitar d’un sol ús) també es poden dur a l’equipatge de mà. La Transportation Security Administration nord-americana, en canvi, no permet portar tisores o maquinetes d’afaitar dins de l’avió. Però sí que pots facturar-les.
  • El llistat oficial que ofereix AENA no diu res respecte els tallaungles o les pinces de depilar, però algunes aerolínies sí que els inclouen dins de la categoria d’objectes punxants que és millor no incloure a l’equipatge de mà. Davant del dubte, pregunta a la companyia aèria amb la que has de volar.

I què passa amb els medicaments?

També és important tenir-los en compte a l’hora de fer les maletes, sobretot si viatges a zones exòtiques o rurals, on l’accés als medicaments pot ser complicat. No està de més portar analgèsics, antiinflamatoris, i també fàrmacs, tant antidiarreics com laxants, pel que pugui passar. Pots portar-los a l’equipatge de mà, però tingues la precaució d’acompanyar-los amb el seu prospecte i també amb la recepta en cas que prenguis medicaments amb prescripció mèdica.

Necesser de viatge