#EmprenedorsRACC. Comunicació per a emprenedors i música catalana

Tags: ., ,

Por: RACC Blog

Trobar un espai al mercat no és fàcil; molts sectors tenen molta competència, i encara que tinguis una bona idea cal saber donar-li forma i desenvolupar-la. Emprendre suposa molt d’esforç i té molt de mèrit, bé ho saben els emprenedors de què us parlem al bloc. Avui us expliquem dues experiències més d’iniciatives emprenedores de socis RACC: Txell Costa, que ofereix assessorament a emprenedors, i Joan Carles Martínez, que ha editat un CD de música molt personal amb base a la tradició musical catalana.

Txell Costa: comunicació i màrqueting al servei dels emprenedors

emprenedora RACCTxell ens explica del seu projecte: “Tota la vida he estat vinculada als mitjans de comunicació, primer a mitjans locals i després vaig passar a Catalunya Ràdio. Treballant allà i per a departaments de la Generalitat em vaig adonar que els professionals, els emprenedors i les empreses necessiten ajuda amb la comunicació i el màrqueting. L’empresa que porta el meu nom va començar fa cinc anys, fem assessorament, conferències i formació. Ara som un equip de deu persones que treballem en línia i ens organitzem fent prevaldre les nostres habilitats. Els nostres objectius personals han de definir com volem treballar, volem que els professionals treguin el millor d’ells mateixos.”

Els clients de Txell Costa són l’administració, empreses, universitats i autònoms, des de fa un temps també de l’estranger. Al següent vídeo podem veure alguns dels seus consells de relacions públiques per ampliar la xarxa de contactes i guanyar visibilitat, cosa molt útil per a emprenedors.

Què és emprendre per Txell Costa? “Emprendre és … llevar-me i poder-me dedicar al que m’agrada, perquè emprendre m’ha permès crear el meu estil de vida.”

Joan Carles Martínez: un cant a la terra

sotarrelAixí explica Joan Carles la seva iniciativa Sotarrel: “Sotarrel és un projecte que busca, mitjançant el llenguatge de la tradició musical catalana, una forma personal d’explicar i d’entendre la música. El CD que hem editat, Un cant a la terra, és la música de l’espectacle pluridisciplinar (música, poesia, dansa i projeccions) que va néixer d’un encàrrec de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses per al cicle de representacions del comte Arnau del 2013. Fem un homenatge a la música i als músics de muntanya, de les valls i de la costa, que amb la seva alegria i la seva passió van fer de la música tradicional un eix entre passat i present. La diferència del nostre projecte és com ens expressem com a músics dins de la música tradicional, ja que procedim de moltes disciplines diferents.

Després de presentar el disc, Sotarrel té com a objectiu fer en un recull de cançons d’autors catalanes.

Què és emprendre per Joan Carles Martínez? “En el món de la cultura, tenir molta fe en el que fas. La música i l’art són el meu aliment espiritual.”

Has creat una empresa? Ets un #EmprenedorRACC? Escriu-nos a revista@racc.es i publicarem el teu testimoni a la revista i a les xarxes socials del RACC.

Per Susanna Ginesta