Els llocs més surrealistes que no t’has de perdre
Por: RACC Blog
La Terra mereix tot el nostre respecte i la nostra atenció, ja que posseeix meravelles naturals que hem de salvaguardar perquè els nostres descendents en puguin gaudir, igual que nosaltres ho podem fer ara gràcies a l’atenció que hi van dedicar els nostres ancestres. Deixarem que es perdin aquests tresors tan singulars?
- Calçada del Gegant (Irlanda del Nord)
Explica la llegenda cèltica que un gegant irlandès que se sentia perseguit per un altre gegant va destrossar la calçada que havia construït amb la intenció d’arribar a terres escoceses. La conseqüència de la seva fugida és la famosa Calçada del Gegant (Giant’s Causeway) a Irlanda, que cada any visiten més de mig milió de persones. Aquestes formacions rocoses úniques, resultat d’una erupció volcànica de fa 60 milions d’anys, formen un conjunt de 38.000 columnes hexagonals de basalt que s’erigeixen a la vora del mar del Nord. Per visitar aquesta curiosa Calçada, que és Patrimoni de la Humanitat, s’hi pot arribar tant des de Belfast com des de Dublín.
Calçada del Gegant, a Irlanda del Nord.
Foto de Jennifer Boyer.
- Reserva Nacional de Paracas (Perú)
A poc més de tres hores amb cotxe de la ciutat de Lima i dirigint-nos al sud s’arriba a un dels llocs més enigmàtics d’Amèrica: la Reserva Nacional de Paracas, una enorme extensió de terra i mar que ocupa ni més ni menys que 335.000 hectàrees i que està considerada un dels més importants ecosistemes del nostre planeta. Els seus paisatges lunars i solitaris alberguen sorprenents tresors com les platges Roja, El Chaco i Lagunilla o la figura d’El Candelabro, gravada al vessant de sorra i que es veu des del mar.
Platja Roja, a Paracas.
Foto de Susana Fernández.
- Guèiser Fly (Estats Units)
Potser és una imatge més alienígena que terrestre la que ens ofereix el Guèiser Fly, situat a l’estat nord-americà de Nevada. Aquest curiós guèiser té un germà més antic a prop i tots dos són el resultat de la interacció de l’home amb la natura. El més vell té gairebé un segle i va néixer fortuïtament en perforar el sòl a la recerca d’aigua per convertir un desert en terra cultivable. El que va sortir va ser aigua geotèrmica a 200ºC. El carbonat de calci barrejat amb aquesta aigua va donar lloc a aquestes formacions tan curioses. El guèiser més recent, el Fly Geyser, està en actiu, segueix creixent i la seva superfície (30 hectàrees) està coberta d’algues, responsables del seu color singular. Encara que no es pot visitar lliurement perquè està dins d’una propietat privada, els propietaris del ranxo Fly organitzen excursions des de la localitat de Gerlach.
Guèiser Fly, a l’estat nord-americà
de Nevada. Foto de Ken Lund.
- Waitomo Glowworm (Nova Zelanda)
Semblen de conte però no ho són. Les coves de Waitomo Glowworm a Nova Zelanda són una visita obligada per a qualsevol viatger que vulgui descobrir la màgia de la natura. Milers de petites cuques de llum luminiscents reposen a l’interior d’aquestes cavitats subterrànies i irradien una llum blava que s’assembla al cel més estrellat que ens puguem imaginar.
Un dels trams de la cova, que
es recorre amb barca. Foto de 2il org.
- Río Tinto (Huelva)
La província de Huelva posseeix des de l’època dels tartessis i romans el major jaciment miner a cel obert d’Europa, que és molt a prop del curs alt del riu Tinto, anomenat així pel seu color vermellós que es va degradant a mesura que ens acostem a la vora. Aquests tons singulars vénen de l’alt contingut en sals ferruginoses i sulfat fèrric que produeixen un pH del sòl molt àcid. Tan peculiar és aquest ecosistema que l’Agència Espacial Nord-americana (NASA) l’ha estudiat a fons, ja que les condicions mediambientals de Río Tinto podrien ser similars a les de Mart.
El riu Tinto transcorre per les terres de Huelva.
Foto de Javier Santos Romero.
- Parc Geològic de Zhangye Danxia (Xina)
No hi ha gaire diferència entre la pintura d’un nen i les muntanyes del Parc Geològic de Zhangye Danxia. Increïble però cert. La província xinesa de Gansu, prop del desert de Gobi, compta amb un espectacle geològic extraordinari, on molts dels minerals que componen el nostre planeta sembla que es van citar fa milions d’anys per tenyir les muntanyes d’un etern arc de Sant Martí. Una antiquíssima col·lisió de plaques tectòniques va acabar deixant visibles les successives capes de sediments i avui podem contemplar un impressionant i colorista paisatge muntanyós de 300 quilòmetres quadrats. Si a més es té sort i acaba de ploure, la panoràmica és inesborrable.
Parc Geològic de Zhangye Danxia.
Foto d’Eric Petherson.
T’atrau alguna d’aquestes destinacions? Prepara el teu viatge amb el servei de viatges del RACC i ves-hi tranquil. I per a més tranquil·litat, contracta l’assegurança de viatge RACC: oblida’t d’imprevistos i cancel·lacions i, simplement, gaudeix del teu viatge.