Destinacions peculiars on la neu és protagonista

Por: RACC Blog

A l’hivern l’arribada de la neu ens regala paisatges de somni i la possibilitat de recuperar el contacte amb la natura. A més, la neu pot proporcionar-nos moments inoblidables en família i amb els amics. Et proposem una selecció de llocs especials amb encant on podràs gaudir d’unes vacances a la neu per a recordar:

Boí-Taüll (Lleida): Aquesta vall és una de les destinacions que tenim a poques hores de casa. A l’espectacularitat de les joies romàniques de les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, declarades Patrimoni de la Humitat, hi podem afegir els paisatges d’alta muntanya que ofereix el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i una estació d’esquí amb més de 40 quilòmetres de pistes.

Art romànic a la Vall de Boí. Kom_boFoto de Kom_bo

Cortina d’Ampezzo (Itàlia): Anomenada també ‘La perla de les Dolomites’, aquesta antiga població dels Alps venecians està situada en una vall bellíssima que un segle enrere va formar part del Tirol austríac. El paisatge agrest, unes cases de fusta preciosa i una estació d’esquí enorme, apta per a tots els nivells, l’han convertit en un punt de trobada hivernal prestigiós i cosmopolita.

Pista d’esquí a les Dolomites. Giorgio MontersinoFoto de Giorgio Montersino

Chamonix-Montblanc (França): Almenys una vegada hauries de visitar aquesta vall dels Alps francesos, esquitxada de pobles coquets i acollidors que es mantenen a l’abric de la muntanya més alta d’Europa, el massís del Montblanc. La vall ofereix infinitat d’activitats a l’aire lliure: pujar al telefèric més alt d’Europa, esquiar a glaceres, excursions amb raquetes de neu o en trineu amb huskys… Gaudeix del sostre d’Europa!

Vall de Chamonix. phileoleFoto de Phileole

Whistler Blackcomb (Canadà): Si tens vacances aquest Nadal, t’agrada esquiar i et addicte a les sensacions noves, et suggerim que creuis l’Atlàntic i et deixis impressionar per una de les millors estacions d’esquí del món, Whistler Blackcomb, a 2 hores de Vancouver, Canadà. Els amants de l’esport alpí podran recórrer més de 200 pistes d’esquí de molts diversos nivells, i compta, a més, amb 5 parcs de snowboarding.

Estación de esquí Whistler Blackcomb, Canadá. Foto: Tim Gillin

Lapònia (Finlàndia): Si no planeges pas esquiar, també pots sorprendre els teus amb un viatge inoblidable al món del Pare Noel. Visita casa seva, parla amb ell… Només per veure la cara dels més petits (i la dels grans!) val la pena l’escapada. Aquesta aventura en família es completa amb excursions en motos de neu, safaris en trineu estirat per rens, pesca al gel i estades en cabanes enmig dels boscos nevats finlandesos. Una manera diferent de gaudir de la neu.

Cabanes als boscos de Lapònia. libargutxiFoto de Libargutxi

Destinacions de neu? Clar, hem parlat dels Alps i els Pirineus… però també hem destacat llocs molt més llunyans. En qualsevol cas, independentment de la destinació que escullis, consulta les opcions al servei d’agència de viatges del RACC per a trobar vol i allotjament. I, si a més de gaudir de la neu vols esquiar, informa’t de les cobertures de l’assegurança d’esquí i relaxa’t de veritat en les teves vacances.