Descobrir altres mons
Per: Revista RACC
Des que va aparèixer la covid-19 a les nostres vides, moltes coses es van aturar en espera de temps millors. Dos anys després, la situació ha millorat i entreveiem canvis que ens permetran tornar a posar el rumb cap a països i cultures que desconeixem.
Los Cabos. El paradís menys conegut de Mèxic
Has decidit passar unes vacances a la platja fora de temporada? Estàs cansat de les destinacions al mar Carib que concentren la majoria dels viatgers que busquen sol? Benvingut a Los Cabos, Mèxic, una destinació paradisíaca a l’extrem oposat a la Riviera Maya.
Quan és millor anar-hi? Has de saber que gaudeixen de 360 dies càlids i assolellats, és a dir, tot l’any. És una destinació ideal per fugir del fred de casa, si és que podem considerar freds els últims hiverns que estem vivint. El juliol i l’agost són els mesos amb les temperatures més altes. És important que tinguis en compte que la temporada d’huracans és de l’agost a l’octubre i que, si hi vols albirar balenes, hi has d’anar entre el desembre i el març.
Les platges, el seu gran atractiu
Sens dubte, qui viatja a Los Cabos busca una destinació de platja, però no només això. Te’n proposem cinc, totes amb aigües cristal·lines que van del blau marí al turquesa: platja de l’Amor —o dels Amantes—, platja Medano, platja Santa María, platja Palmilla i platja Chileno. Són cinc opcions excel·lents si el que vols és nedar, fer snorkel o veure peixos increïbles de colors, o fins i tot passejar i apreciar el paisatge desèrtic i els cactus que hi ha al voltant.
L’arc de San Lucas, el lloc més popular de Los Cabos
Instagram i el poder de la imatge han aconseguit que cada destinació s’identifiqui amb un lloc. En el cas de Los Cabos, sens dubte, la icona visual més popular és l’Arc del Cap San Lucas. Es tracta d’una formació rocosa que està situada al mar i que té forma d’arc, on conflueixen l’oceà Pacífic i el mar de Cortés. La millor manera de visitar-lo és llogant una barca a la platja Medano, que està ben a prop. Recomanació si ets instagramer: ves-hi quan es pon el sol. Hi haurà menys visitants i la llum durant la posta de sol és espectacular. Hi trobaràs uns habitants molt peculiars: una colònia extensa de lleons marins que neden i descansen al mateix arc.
Bolívia. Un país que no et deixarà indiferent
L’arribada a La Paz serà el primer que no et deixarà indiferent. És una reacció purament física. Aquesta ciutat, situada en una vall al mig de muntanyes, està a 3.600 metres d’altura sobre el nivell del mar. El canvi és tan espectacular que el teu cos reaccionarà: notaràs cansament, falta d’oxigen i mal de cap. És l’anomenat mal d’altura, al qual t’aniràs aclimatant a poc a poc.
Què pots veure a La Paz? Més enllà del turístic carrer de Jaén, de terra empedrat i cases de colors que suposadament habiten follets i ànimes en pena, val la pena pujar al telefèric de La Paz per apreciar aquesta ciutat, que sembla que estigui construïda entre els núvols. Consulta les diferents línies per escollir la zona que prefereixis. També val la pena passejar pel carrer de Sagárnaga i els del voltant, plens de botigues, cafès i restaurants. I una altra curiositat que no t’has de perdre és el Mercat de les Bruixes, on pots trobar tota mena de pocions, amulets i plantes que s’utilitzen en les ofrenes i els rituals dels Andes i també en la medicina tradicional.
Uyuni, com ser en un altre planeta
No et pots perdre una visita a la salina d’Uyuni, el desert de sal continu més gran del món: més de 10.500 km2 de sal en ple altiplà bolivià. En època de pluges, no podràs diferenciar el cel del terra, ja que el cel es reflecteix en l’aigua i es crea un joc de miralls. És com ser en un altre planeta. Caminar a primera hora del matí, fer una excursió al volcà Tunupa, passejar amb bicicleta per les llacunes de colors i, fins i tot, quedar-te a dormir veient les estrelles són algunes de les activitats que pots fer a Uyuni.
L’Uzbekistan. Arquitectura religiosa espectacular al desert
Més enllà de la capital, Taixkent, destaquen les ciutats antigues amb exemples majestuosos d’arquitectura islàmica. Una és Samarcanda, una de les més boniques d’Àsia. En aquesta ciutat hi ha el mausoleu Gur-e Amir, on descansa Tamerlà. Es va proclamar emperador i restaurador de l’imperi mongol, emulant Genghis Khan, però sense arribar a fer-lo tan gran. El centre neuràlgic de la ciutat és la plaça de Registan, un dels conjunts arquitectònics més imponents de l’Uzbekistan i del món islàmic, i també hi destaca la mesquita de Bibi Khanum. Sobre aquest edifici hi ha diferents teories. Una és que Tamerlà la va construir per a la seva dona i la va encarregar als millors arquitectes del món.
La ciutat santa
Bukhara es considera la ciutat santa de l’islam a l’Àsia central i és un dels grans centres de la civilització persa. Va ser un enclavament estratègic de la Ruta de la Seda i va sucumbir a Genghis Khan, que va deixar intacte el minaret de Kalon per la seva bellesa i l’altura. Aquest va ser el far dels comerciants de la Ruta de la Seda, que es concentraven a la plaça Lyabi-Hauz, ara amb més turistes que comerciants. També hi destaquen la mesquita de Kalon, la més important de Bukhara i una de les més grans de l’Àsia central, i el mausoleu d’Ismail Samani, l’edifici més antic de Bukhara, que va estar cobert i protegit per la sorra fins al 1924. Si tens temps, visita Xiva. És la ciutat medieval més ben conservada de l’Àsia central.
Més informació i reserves al telèfon 93 208 70 00, en agències i a racctravel.com
Per Mònica Galindo