Descobreix els parcs naturals més espectaculars

Por: RACC Blog

Passada la Setmana Santa, pot ser que aquest no sigui el millor moment per a pensar en vacances. Però, pensant-ho bé, per què no? Perquè no deixem volar la nostra imaginació i pensem en el proper viatge? En aquest article parlarem de destinacions molt especials: parcs naturals espectaculars on relaxar-nos, viure una gran aventura i, al mateix temps, renovar la nostra energia. Et proposem 5 destinacions que no estan lluny de ser paradisos. Hi vols anar?

  • Parc Nacional dels Llacs de Plitvice (Croàcia). La costa retallada de Croàcia i la monumentalitat de les ciutats (Dubrovnic i Split) acaparen l’atracció dels turistes, però Croàcia també és una de les zones ecològiques d’Europa més ben conservades. Compta amb una vintena de grans parcs, però el més sorprenent és el dels Llacs de Plitvice, que és Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Es tracta d’un espai natural de pedra càrstica i travertí on l’erosió ha format un paisatge únic de preses naturals, cascades i 16 llacs envoltats de boscos amb óssos, llops, plantes d’espècies estranyes…

Parque Nacional de los Lagos de Plitvice (Croacia)Parc dels Llacs de Plitvice (Croàcia). Foto: Miroslav Vadjic.

  • Illa del Coco i Tortuguero (Costa Rica). ‘Pura Vida’, així és com els costa-riquenys parlen de la seva terra, i és que aquest país de Centre-Amèrica ha fet de la tranquil·litat, el benestar i la seva biodiversitat natural la seva raó de ser, d’aquí que el 25% de la superfície terrestre del país hagi estat declarada parc nacional. Entre aquestes reserves naturals, en destaquen dues: el Parc Nacional Illa del Coco, una illa de la costa pacífica amb una diversitat extraordinària de flora i fauna (rages, taurons, amfibis, insectes, plantes exuberants, arbres endèmics) i paisatges naturals salvatges amb rierols, cascades, piscines de roca…; i el Parc Nacional de Tortuguero, situat al nord-est del país, famós perquè a més dels rius, llacs i un laboratori vivent de bosc plujós tropical, acull l’anidació de les tortugues marines a les seves platges. Un autèntic espectacle!

Isla del Coco (Costa Rica)

Illa del Coco (Costa Rica). Foto: John Rawlinson.

  •  Yosemite (Estats Units). A poc més de 300 km de la ciutat de San Francisco, es troba el Parc Nacional de Yosemite, que també és Patrimoni de la Humanitat. HI trobarem penya-segats de granit, salts d’aigua, rius cabalosos d’aigua cristal·lina, boscos de sequoies gegants i una gran diversitat d’animals, perquè la major part del parc està considerada zona salvatge on viuen els grans óssos negres. El parc està preparat per a fer-hi senderisme, escalada en roca, esquí, ràfting… És una destinació excel·lent per als amants dels esports d’aventura.

Parque de Yosemite, en California.Parc de Yosemite (Estats Units). Foto: Jeff Gunn

  • Serengueti (Tanzània). Anomenada la “Plana sense Fi”, aquest parc nacional tanzà tan extens (13.000 km2 de superfície) és un dels grans tresors de la Humanitat. Mentre en recorres els punts d’interès, el cràter de l’Ngorongoro i la gorga d’Olduvai, pots descobrir-hi famílies d’elefants, girafes, mones, rinoceronts, impales, marabús, guepards, lleons, lleopards, hienes… i, si encertes l’època, d’abril a juny, fins i tot pots veure la gran migració de les zebres i els nyus. Al Serengueti tot està en equilibri i la presència humana es limita a l’estada temporal dels viatgers, per això l’experiència és inoblidable.

Jirafas en el Serengueti (Tanzania)Girafes al Serengueti (Tanzània). Foto: El Toñío

  • Parc Nacional Gunung Mulu (Malàisia). Situat a l’illa malaia de Borneo, aquest parc de més de 52.000 km2, és famós per la gran diversitat biològica i les formacions geològiques, per això és una de les zones tropicals més estudiades del planeta. Compta amb més de 3.500 espècies de plantes, més d’un centenar d’espècies diferents de palmeres i el subsòl té gairebé 300 km de galeries subterrànies, entre les quals destaca la Sala de Samarak, que és la cavitat subterrània més gran descoberta al món, de moment. Borneo és, sens dubte, una destinació excepcional i privilegiada per a descobrir les meravelles que encara amaga el nostre planeta.

Vols conèixer més destinacions? Llegeix el reportatge de RACC Magazine!

I si t’atreuen els grans viatges, consulta les destinacions que t’ofereix el servei d’Operacions Especials del RACC.