5 destinacions per a 5 esports

Por: RACC Blog

T’agrada l’aventura? T’apassionen les activitats esportives? T’ho passes bé quan estàs envoltat de naturalesa? T’emociones quan aconsegueixes superar-te a tu mateix? Si has respost afirmativament a tot, segueix llegint perquè et volem seduir amb unes propostes viatgeres molt actives a les quals no et podràs resistir.

4854115005_a78c554302_z

Glacera d’Allalinhorn, prop del poble de Saas Fee (Suïssa). Foto de Simon.

Si t’agrada l’esquí… Suïssa t’espera

El país helvètic és la millor aposta si vols passar-t’ho bé esquiant: Zermatt, Aletsch-Arena, Chamonix… Hi ha moltíssimes opcions, però hem escollit una de les estacions amb més encant dels Alps, la de Saas Fee, situada al cantó de Valais, que té ni més ni menys que un domini esquiable de 150 quilòmetres i que compta amb pistes per a tots els nivells. L’idíl·lic poble del mateix nom que acull aquesta estació està situat en una glacera a 1.800 metres d’altitud i envoltat de 13 cims que superen els 4.000 metres d’alçada. El lloc és tan especial que a aquesta població se la coneix per ‘La perla dels Alps’. A més d’esquiar també s’hi pot fer senderisme, ja que la zona ofereix 20 quilòmetres de camins per a excursions d’hivern i una pista de 8 quilòmetres de llargada per practicar esquí de fons. També hi ha diverses rutes per anar amb trineu i es pot descansar de tant d’exercici al restaurant giratori més alt del món, al qual s’arriba agafant el Metro Alpin, un dels 22 ferrocarrils que hi ha distribuïts per aquest cantó.

La meta de la cursa és al costat del Palau de Buckingham. Foto de SNappa2006.

Si ets un fanàtic del running… ens n’anem a Londres

Et proposem la següent data: 26 d’abril del 2015. Des d’ara i fins aleshores tens temps per preparar-te per a la Virgin London Marathon. La cita de Londres, a més de ser una World Marathon Majors, competició que agrupa les sis grans maratons (Nova York, Chicago, Boston, Berlín, Tòquio i, per descomptat, Londres), té la particularitat que destina la major part de la recaptació que s’obté amb les inscripcions a causes benèfiques, el 2015 els diners seran per construir un gran centre internacional d’investigació per a la lluita contra el càncer. A aquests ja temptadors reclams per als runners cal sumar-hi el magnífic traçat de la prova, que recorre llocs tan emblemàtics com el palau de Buckingham, el Parlament, la Tower Bridge, el Big Ben, el Tàmesi, Westminster, els molls de Greenwich… El recorregut és totalment pla i per això hi ha més de cent mil sol·licituds cada any, tot i que les inscripcions es limiten a 50.000. Si t’animes, pots comptar amb el Servei de viatges esportius del RACC: t’acompanyem a les millors curses del món amb viatges personalitzats i adaptats a les teves necessitats com a corredor. Ah, i no oblidis incloure a la teva preparació la cursa 10kmRACC del proper 14 de desembre. No te la perdis! T’animes a aconseguir aquest repte? Si ja t’estàs entrenant, probablement et vindrà bé instal·lar al teu smartphone alguna d’aquestes útils apps.

Si et va el surf… les Canàries et queden molt a prop

Las olas de Lanzarote tienen mucho prestigio entre los surfistas. Foto de Jean-Louis Potier.

Les onades de Lanzarote tenen molt de prestigi entre els surfistes. Foto de Jean-Louis Potier.

Òbviament hi ha destinacions meravellosos per surfejar: Hawaii, Perú, Xile, Austràlia…, però si el que busques és l’adrenalina de les ones a només una hora i mitja de vol, les Canàries, considerades les illes Hawaii de l’Atlàntic, són la millor proposta per a una escapada nadalenca i per les condicions òptimes que ofereix per practicar els teus esports preferits, ja sigui surf, kitesurf o windsurf. Una de les onades més emblemàtiques equiparable a les grans del Pacífic és “El Quemao”, a l’illa de Lanzarote, que ofereix fortíssimes onades i tubs perfectes quan entra l’onatge, encara que convé anar amb compte perquè el fons és rocós i pot ser perillós. Si el temps no acompanya, sempre es pot anar a Fuerteventura o a la petita illa de La Graciosa, a la recerca de millors condicions per surfejar, i si ni així no es pot, només cal relaxar-se en aquestes illes, que són un paradís de calma en aquestes dates.

Si ets amant del piragüisme… el teu destí és l’Argentina

Los lagos del Parque Nacional de Nahuel Huapi (Argentina). Foto de H Dragon.

Els llacs del Parc Nacional de Nahuel Huapi (Argentina). Foto d’H Dragon.

La península Ibèrica és una privilegiada pel que fa a les possibilitats que ofereix als practicants del piragüisme durant l’estiu, ja que compta amb el mític descens del Sella, als Pics d’Europa; el Miño, a Galícia; o el descens dels rius Esera i Ara, a Osca. No obstant això, si vols afrontar un gran repte, la destinació que més t’atraurà és l’Argentina, que comença ara la seva temporada de piragüisme i que posseeix més d’una desena de descensos espectaculars de dificultats molt diverses (riu Pulmarí, l’Hua Hum, el Quillén , el Traful i el Litrán, a la Patagònia argentina). Una de les rutes amb piragua més captivadores és la que permet recórrer l’immens Parc Nacional de Nahuel Huapi amb caiac, mentre es contemplen les riques fauna i flora que viuen al voltant dels set llacs que té el parc. El recorregut guiat s’adapta a les necessitats i el nivell de cada grup. A més la durada de les diferents rutes és flexible, des de mitja jornada a fins i tot tres dies, i si es vol es poden incloure alguns trekkings pel Parc.

La ruta Camí de Cavalls recorre toda la costa de Menorca. Foto de Eladio Anxo Fernández.

La ruta Camí de Cavalls recorre tota la costa de Menorca. Foto d’Eladio Anxo Fernández.

Si t’agrada muntar a cavall… Menorca t’ho posa fàcil

L’illa de Menorca és coneguda per la seva tradició eqüestre a més de per les seves platges paradisíaques. Compta amb una llarga tradició en la cria de cavalls i en la doma, sent aquests animals protagonistes de dos dels espectacles més populars de l’illa: els jaleos o festes patronals de la ciutat de Ciutadella i les curses de trotons. Amb tanta cultura eqüestre, no ha d’estranyar que Menorca tingui una de les rutes a cavall més belles d’Europa: el Camí de Cavalls, un sender de costa (185 quilòmetres) que envolta tot Menorca i que es pot recórrer per trams d’un dia o bé cavalcar sencer al llarg d’una setmana. Sens dubte, tota una experiència “slow life” a l’aire lliure per gaudir d’un entorn excepcional.