4 viatges de pel·lícula

Por: RACC Blog

Actualitzat el 17/04/2015

Tots ens hem enamorat algun cop de la bellesa d’un lloc després de veure una pel·lícula ambientada en un dels seus paisatges. Tens previst fer alguna escapada? Podries aprofitar per a anar a quatre destinacions cinematogràfiques molt suggerents.

París, mon amour
La Ciutat de la Llum sempre ha estat un decorat bellíssim: la torre Eiffel, el Sena, els parcs i jardins i els petits cafès que trobem a qualsevol cantonada de la ciutat han inspirat al llarg del temps poetes i artistes, així com ho mostren films com Moulin Rouge o La vida en rosa. Destinació eterna dels enamorats, afavorida per l’arquitectura modernista tan bella i l’ambient bohemi de Montmartre, París també ha estat l’escenari ideal de films com Amélie o Paris je t’aime. Però a més és un lloc amb grans pinacoteques (museus d’Orsay i el Louvre) i molta història, que ens trasllada a l’època d’El geperut de Notre Dame, i al seu passat medieval, amb monuments com la catedral de Notre Dame o la Sainte Chapelle, o al període de Maria Antonieta i la presa de la Bastilla.

Sena i Notre DameNotre Dame a la riba del Sena (París). Foto: Jeanne Menjoulet & Cie

Viu la passió turca
Istanbul, coneguda també per dos noms històrics més –Bizanci i Constantinoble–, ens endinsa en un món fascinant i ens recorda l’ambient de la pel·lícula La passió turca. La història d’aquesta ciutat t’atrapa tan bon punt entres a la mesquita espectacular de Santa Sofia, abans catedral, del segle VI. Davant se situa la Mesquita Blava, del s. XVII, una altra de les icones de la ciutat. Capital de diversos imperis, Istanbul posseeix moltes joies artístiques, com el palau de Topkapi, residència de sultans, les esglésies decorades amb mosaics bizantins, visibles a Sant Salvador de Chora o Santa Irene, i curiositats com la Cisterna Basílica, reserva d’aigua del s.VI. Gaudir del menjar excel·lent del país i d’un massatge turc estimulant en un dels molts hammam (el de Cemberlitas o el de Cagaloglu són alguns dels més famosos) poden ser el millor complement per a una escapada ben evocadora.

Mesquita Blava d'IstanbulLa Mesquita Blava d’Istanbul. Foto: javier.losa

Florència, la città dell’Arte
Si hi ha una localitat al món que pugui presumir de provocar la síndrome de Stendhal és justament Florència. La capital toscana és la ciutat de l’art per excel·lència i els seus carrers t’ofereixen la possibilitat de deixar-te portar per aquest mal. Descobreix els marbres tan elegants de les façanes del Duomo, puja les escales del Campanile de Giotto des d’on podràs observar tota la ciutat i el camp toscà que l’envolta, les tonalitats del qual et recordaran els del film Sota el sol de la Toscana o Una habitació amb vistes. Perd-te durant hores pels passadissos plens d’0bres d’art de la galeria dels Uffizi, un dels museus més famosos del món, descobreix el David de Miquel Àngel a l’Acadèmia i espera el capvespre contemplant l’Arno des del Ponte Vecchio o gaudint d’una copa de vi Chianti de la Toscana. Recorda, estàs amb la síndrome…

Ponte Vecchio sobre el riu Arno, Florència.El Ponte Vecchio sobre el riu Arno (Florència).  Foto: R.Melero

New York, New York
No hi ha cap racó de Nova York que no hagi aparegut en alguna pel·lícula. Els seus carrers et resultaran sorprenentment familiars. A molts films hem passejat pel Central Park, pulmó de la ciutat, i visitat el Metropolitan Museum of Art o el Museu de Ciències Naturals. Des de qualsevol punt de la ciutat podem admirar la famosa silueta dels gratacels de Manhattan, l’edifici Chrysler o l’Empire State, des d’on King Kong intentava capturar les avionetes que el sotjaven. La plaça de Times Square, l’estació Grand Central Terminal –amb les taquilles i escalinates– o el pont de Brooklyn són per si mateixos escenaris clàssics de la filmografia americana. I sèries com Sexo en Nueva York s’han encarregat de descobrir-nos la cara més de moda, dinàmica i divertida d’aquesta ciutat. Apropa’t a qualsevol dels locals nocturs de jazz mítics al Greenwich Village o gaudeix d’un musical a Broadway, per a comprovar tu mateix que aquesta metròpoli no dorm mai.

El pont de Brooklyn i l'horitzó de Nova York.El pont de Brooklyn i l’horitzó de Nova York. Foto:Thomas Bonte

Recorda que l’agència de viatges del RACC t’ofereix promocions especials en estades a aquestes destinacions i moltes d’altres perquè no deixis escapar l’oportunitat de gaudir d’un viatge de pel·lícula.