8 museus que (probablement) no has visitat en els teus viatges

Por: RACC Blog

Quan viatgem per ciutats amb una oferta cultural molt àmplia, sovint anem amb el temps just per a intentar veure’n el més important, i no deixar-nos res essencial. Tot i això, a més d’estalviar-nos aglomeracions segures, dedicar-nos a visitar algun museu que no estigui entre els més coneguts pot oferir-nos moltes satisfaccions. Aquí us mostrem alguns museus perfectes com a pla B per quan surtis de viatge.

museo-bruselas-232

 

1. Museu d’Història Militar (Brussel•les, Bèlgica) Museu espectacular, especialment la secció aèria, amb el primer globus aerostàtic dels germans Montgolfier (1783) i avions de tot tipus.

museo-amsterdam-232

2. Woonbootmuseum (Amsterdam, Països Baixos) El Museu de la Casa Flotant és una barcassa de càrrega de 1914, en què es va habilitar als anys seixanta un habitatge de 85 m2. Com és possible tenir electricitat a l’aigua? Què passa amb les aigües residuals? No fa fred, humitat o és fosc, a bord? Són algunes de les preguntes a les quals trobaràs resposta en aquesta visita.

museo-lisboa-232

3. MUDE, Museu del Disseny i de la Moda (Lisboa, Portugal) Un museu d’entrada lliure en ple districte de Baixa, amb peces dels últims 200 anys, tant en mobles i objectes domèstics, com vestits de grans dissenyadors.

museo-dublin-232

4. Presó de Kilmainham (Dublín, Irlanda)  Una de les presons abandonades més grans d’Europa, coneguda per ser també escenari de la pel·lícula En el nom del pare.

museo-venecia-232

5. Museu d’Història Naval (Venècia, Itàlia) Podràs admirar góndoles antigues, mapes i maquetes de vaixell. Models d’embarcacions que són un testimoni vistós de quan Venècia era una potència naval.

museo-londres-232

6. Wellcome Collection (Londres, Regne Unit) Museu per als curiosos incurables, explora les connexions entre medicina, vida i art, en el passat, el present i el futur. La vida, la genètica, el cos, la ment, la malaltia, la salut, la ciència, l’art… Tot això exposat en una col•lecció completíssima d’objectes i imatges.

museo-paris-232

7. La casa de Balzac (París, França) Únic habitatge parisenc del novel·lista que subsisteix actualment. EL museu presenta records personals de Balzac, quadres, gravats i objectes relacionats amb la seva família, amics i contemporanis. Podràs veure un gran nombre d’edicions originals, manuscrits i il·lustracions.

museo-boston-232

8. Museum of Bad Art (Brookline i Sommerville, Massachussets, Estats Units) Per què no? El reclam d’aquest museu és que la seva col·lecció és d’art massa dolent com per a ser ignorat. Presumeix de ser l’únic museu al món dedicat a la preservació i celebració del mal art en totes les formes. Broma o provocació, segur que, si més no, és curiós de veure.

Si properament viatges a alguna d’aquestes ciutats, ja saps: ara tindràs un pla B per quan vulguis escapar dels museus més concorreguts tan plens de turistes. Si l’article t’ha despertat ganes de viatjar, consulta les ofertes de viatge del servei d’agència de viatges del RACC.

Font: “Los otros museos”, article de Lluís Falcón publicat a la Revista RACC i elaboració pròpia.