Cultura i relax
Per: Deyanira García
Et motiva viatjar per conèixer altres cultures o per descobrir què està de moda a les ciutats més actives culturalment. Però això no ha d’estar necessàriament renyit amb el plaer, com ara practicar submarinisme, relaxar-se en una gandula llegint… Combina cultura i relax a les destinacions següents.
Vietnam-Maldives. Aigua que marca el paisatge.
El Vietnam és la destinació que molts viatgers europeus trien per visitar l’Àsia per primera vegada. Lluny del seu passat dramàtic, els vietnamites flueixen amables com l’aigua que determina el seu paisatge d’arrossars. Al sud, puja a una barca i recorre el delta del riu Mekong. A Ho Chi Minh, l’antiga Saigon, podràs observar com els comerciants venen els seus articles en parades flotants. Als afores de la ciutat, descobreix els túnels de guerra de Cu Chi. El Vietcong els utilitzava per lluitar contra els nord-americans a la Guerra del Vietnam. Per acabar, relaxa’t. Et proposem que descansis a les increïbles platges de les Maldives. Tria una de les més de mil illes coral·lines distribuïdes entre atols i descobreix l’impressionant món submarí practicant snorkel o fent submarinisme. Aprofita per nedar entre tortugues o albirar dofins o, fins i tot, pescar de nit.
Kènia-Zanzíbar. Corall més els cinc grans.
Kènia és el territori dels cinc grans animals africans: el lleó, el lleopard, l’elefant, el búfal cafre i el rinoceront negre. A la Reserva Nacional del Masai Mara els podràs veure tots cinc, a més de gaudir de les planes extenses en què destaquen les acàcies. El rinoceront negre és un dels tresors del país i està en greu perill d’extinció per culpa de la caça furtiva. Observa’ls a la reserva de Borana, que va néixer per conservar un hàbitat sostenible per a aquests animals.
Zanzíbar. Et proposem que continuïs el viatge fins a Zanzíbar per relaxar-te i gaudir de la bellesa de les seves platges. Una part important de l’illa està envoltada d’esculls de corall, cosa que la converteix en un paradís per a bussejadors i aficionats a l’snorkel. I si t’agraden els dofins, viuràs una experiència única, perquè aquí podràs nedar entre aquests animals.
Nova York-Riviera Maya. Modernitat versus antiguitat.
Quan viatgis a Nova York, apropa’t fins al Whitney Museum, un edifici creat per l’arquitecte Renzo Piano que s’aixeca entre el riu Hudson i el High Line, un parc elevat sobre una antiga via de tren. Si t’agrada Hopper, el Whitney és el teu paradís, ja que el pintor li va llegar bona part de les seves obres. I a la sortida aprofita per apropar-te a Broadway. Podràs veure musicals que es mantenen com El Rei Lleó o clàssics del cinema com Ningú no és perfecte.
Tulum. Carib mexicà. I acaba el viatge gaudint de les platges de la Riviera Maya. Encara conserva aquest aire de poble gran, que prefereix les cabanes (ecolodge) als grans hotels. Fa temps que es posiciona com una destinació slow life on es pot connectar amb un mateix. Descobreix la cultura maia en llocs arqueològics tan importants com Chichén Itzá i diverteix-te banyant-te als bonics cenotes, l’entrada a l’inframon dels maies.
Altres destinacions
El món és ple de llocs meravellosos. És per això que et recomanem cinc destinacions més en les quals pots gaudir d’uns dies de cultura combinats amb el màxim relax en unes platges paradisíaques.
Egipte. Recorre la Vall del Nil i contempla les piràmides de Gizah o la Vall dels Reis. Aprofita i practica el submarinisme al mar Roig.
Dubai-Maurici. Descobreix una ciutat cosmopolita, en la qual destaquen el Burj Khalifa i el Burj Al Arab. Acaba el recorregut a Maurici, entre platges blanques amb fons de corall.
Bali. És el paradís d’aquells que es volen relaxar i connectar amb el seu interior. Acaba el viatge al sud, que concentra les millors platges de Bali.
Japó-Koh Samui. Submergeix-te en la cultura tradicional japonesa. Posa-hi el colofó amb els capvespres impressionants de les platges de Koh Samui, a Tailàndia.
Califòrnia-Polinèsia. Descobreix el museu MoMa i el de Young, a San Francisco, i el LACMA i el Getty, a Los Angeles. Acaba la visita cultural relaxant-te a la Polinèsia.
Mònica Galindo per Revista RACC.