Guia completa per a viatjar a Vietnam

Per: Sandra Mariages

Viajar a Vietnam

Vietnam és un país fascinant situat en el sud-est asiàtic. Des dels bulliciosos carrerons de Hoi An fins a les terrasses d’arrossars de Sapa, passant per ciutats vibrants com Hanoi i paratges de somni com la Badia de Halong, viatjar a Vietnam és un somni viatger que pots gaudir al màxim amb aquests consells que compartim.

Quina és la millor època per a viatjar a Vietnam?

La millor època per a viatjar a Vietnam varia segons la regió, ja que en tenir una forma tan allargada presenta diferents climes principalment dividits en tres zones:

  • Nord de Vietnam: d’Octubre a Abril és la millor època per a visitar Hanoi, la Badia de Halong i Sapa, ja que són els mesos amb un clima més fresc i sec.
  • Centre de Vietnam: de Febrer a Maig, amb temperatures agradables i pluges escasses, és la millor època per a gaudir de les platges de Da Nang i explorar Hue i Hoi An.
  • Sud de Vietnam: de Desembre a Abril és l’època seca en el sud de Vietnam, ideal per a explorar el Delta del Mekong i Ho Chi Minh City.

Quants dies es necessiten per a un viatge a Vietnam?

Para un viaje completo donde no te pierdas ninguna de las experiencias y visitas más imprescindibles te recomendamos viajar a Vietnam entre 10 y 14 días. De esta forma podrás visitar el país al completo desde sus históricas ciudades hasta sus impresionantes zonas rurales.Per a un viatge complet on no et perdis cap de les experiències i visites més imprescindibles et recomanem viatjar a Vietnam entre 10 i 14 dies. D’aquesta manera podràs visitar el país al complet des de les seves històriques ciutats fins a les seves impressionants zones rurals.

Gaudeix d’un fascinant viatge a Vietnam segons els teus interessos, pressupost i dies disponibles i no oblidis la importància de contractar una assegurança de viatge com el del RACC amb àmplies cobertures per a viatjar amb total tranquil·litat.

Com moure’s per Vietnam?

  • Avió: a l’ésser un país tan allargat, el millor per a connectar dues ciutats molt allunyades és prendre un vol intern, per exemple, si el teu viatge acaba a Ho Chi Minh City i el teu vol internacional surt des de l’Aeroport Internacional d’Hanoi, és la millor opció.
  • Tren: una opció de moure’s pel país estalviant temps i diners són els trens nocturns, a més de ser tota una experiència per als més aventurers.
  • Autobusos i transport col·lectiu: també hi ha àmplia xarxa d’autobusos i minibusos que connecten els principals punts turístics del país. És una opció molt més lenta, a causa del caòtic trànsit de Vietnam, però si el teu pressupost és ajustat és una opció a valorar.
  • Llogar una moto o usar Grab: sobretot recomanable per a moure’s en zones urbanes. Per a llogar una moto és necessari tramitar el Permís de conduir Internacional per avançat. Grab és una aplicació tipus Uber molt usada a Vietnam, et permet tant reservar cotxes com motos amb conductor.

Què veure a Vietnam?

guía para ir a Vietnam

  • Sapa

Sapa és famosa per les seves terrasses d’arròs, una imatge de postal i un destí ideal per a viatgers aventurers amb ganes de conèixer de prop les minories ètniques locals i fer alguns trekkings entre paisatges muntanyencs.

  • Hanoi

Hanoi és la capital de Vietnam. No et perdis el barri antic amb els seus estrets carrers, el llac Hoan Kiem i el Temple Ngoc Son, el Mausoleu d’Ho Chi Minh, la Pagoda Tran Quoc, el Temple de la Literatura, l’Òpera d’Hanoi i gaudeix d’un espectacle de marionetes d’aigua, un espectacle tradicional vietnamita que narra històries i llegendes populars.

  • Badia de Halong

La Badia de Halong és el lloc més famós que veure a Vietnam. És famosa per les seves formacions rocoses i aigües maragdes, fer un creuer per la Badia de Halong d’un o dos dies és imprescindible.

  • Ninh Binh

Ninh Binh és coneguda com la “Badia de Halong en la terra” pels seus fascinants paisatges naturals, una joia poc coneguda de Vietnam, a la qual et recomanem dedicar almenys un parell de dies per a recórrer Tan Coc i Trang An.

  • Hue

Hue és una ciutat amb molta història. En l‘antiga capital imperial cal visitar la Ciutadella, la Pagoda Thien Mu i les tombes dels emperadors Nguyen, entre altres.

  • Da Nang

Da Nang és el lloc perfecte per a descansar uns dies a les seves platges i per a visitar un dels llocs més fotografiats de Vietnam, el Pont Daurat a la Muntanya de Marbre.

  • Hoi An

Hoi An és la joia de Vietnam, una ciutat amb molt d’encant i un bulliciós mercat que cobra vida de nit. Molt prop de Hoi An es troben el complex arqueològic de My Son, un conjunt de temples hindús abandonats.

  • Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, anteriorment coneguda com a Saigon, és la ciutat més gran i vibrant de Vietnam, Els principals llocs d’interès són el Museu de les Restes de la Guerra, la Catedral de Notre Dona’m de Saigon, el Mercat de Ben Thanh, la Pagoda de l’Emperador de Jade, els túnels de Cu Chi o l’impressionant Skydeck de la Bitexco Financial Tower.

  • Delta del Mekong

En el Delta del Mekong podràs navegar pels seus rius i canals a través dels seus acolorits mercats flotants i els seus exuberants paisatges.

Vietnam és un destí que combina història, cultura, gastronomia i naturalesa. Explora aquest fascinant país i gaudeix de tot el que cal veure!