La moto de l’Steve McQueen

Tags: .,

Por: RACC Blog

Triumph Bonneville Steve McQueen SE 03Steve McQueen és una de les llegendes de Hollywood més recordades pel seu carisma, el seu estil i la seva personalitat, tant en el set de rodatge com fora. Autèntic apassionat de la velocitat, col·leccionista de motos i cotxes i símbol del cinema d’acció més pur, la seva icònica imatge està fortament lligada al món del motor.

Seva és la, possiblement, millor escena de persecució automobilística de tots els temps. A Bullit (1968), al volant d’un Mustang Fastback del 67 aconsegueix escapolir-se d’un misteriós Dodge Charger negre que l’empaita pels carrers de San Francisco.

També figura en la seva filmografia el millor retrat cinematogràfic del món de la competició: Le Mans (1971). Ell mateix va participar en aquesta  cursa de resistència per donar-li després un major realisme a les escenes rodades en circuit, en què, per descomptat, no va admetre que el doblessin.

La gran evasió (1963) és recordada per l’intent de fugida que protagontza McQueen conduint una Triumph TR6 Trophy, salvant amb la seva perícia en la conducció la persecució dels nazis i amb un famós salt amb la moto pels perillosos filats amb punxes instal·lats en mig dels prats.

https://www.youtube.com/watch?v=6zwW7iWinrk

Triumph, una de les “marques de capçalera” del malaguanyat actor nord-americà, li ret homenatge amb la Triumph Bonneville Steve McQueen SE, sèrie limitada d’un dels seus models més populars. Amb la signatura de l’actor a les tapes laterals, la moto ha estat decorada per assemblar-se a la de la pel·lícula: portaequipatges i llandes negres, seient monoplaça, punys del manillar més gruixuts…

Triumph Bonneville Steve McQueen SE 01Els tocs retro no impedeixen que sigui una moto molt còmoda, portable –malgrat els seus 230 kg de pes–, fàcil de pilotar, amb un bon radi de gir i que permet desplegar una conducció suau i agradable. Amb un motor bicilíndric de 865cc, desenvolupa 68 CV ​​i ofereix una empenta constant i progressiva. Entranyable però amb un punt de rudesa, com el mateix McQueen, aquesta “Bonnie” desborda atractiu i glamour per  10.495 euros

Per Daniel Balcells