Nous dispositius per evitar que et robin la moto

Por: RACC Blog

Les motos són especialment atractives per als lladres perquè són relativament fàcils de robar. Ho deixem córrer, doncs, i assumim l´”inevitable”? No, no hem d’acceptar impassiblement el robatori de la moto. Avui dia hi ha noves mesures, com les alarmes i els localitzadors GPS. Segueix els nostres consells perquè no et robin la moto.

robin la moto

Foto: Santiago P.A.

Estem assistint a una evolució en les tècniques dels lladres, que sempre es reinventen, però també estan evolucionant les mesures antirobatori. Segueix sent recomanable comptar almenys amb alguna mesura de seguretat clàssica com les forquilles o les cadenes, però cal prestar atenció als nous avenços per minimitzar la possibilitat de que et robin la moto.

Alarmes multifuncionals

Les alarmes cada vegada estan més generalitzades. Dins d’aquest camp trobem des de simples sensors de moviment, que detecten cops i sacsejades brusques, fins a altres, d’últim model, que disposen de comandaments a distància que permeten establir una relació comandament-moto, moto-comandament. Ofereixen prestacions secundàries com engegar la moto, endollar l’alarma…, però el més interessant és que podem saber, simplement mirant el comandament, en funció dels sensors instal·lats, si la nostra moto ha estat colpejada, moguda o robada. Hi ha varietat de preus però no són exagerats per les prestacions que en rebem a canvi. Podem trobar preus entre els 7 i els 300 euros. Això sí, cal apuntar que si un lladre experimentat localitza l’alarma la podria arribar a desactivar, per la qual cosa és recomanable amagar-la tant com es pugui.

Es poden trobar multitud d’alarmes per internet o en botigues especialitzades. Cadascú decideix fins on està disposat (o li permet la seva economia) a gastar. Val la pena investigar una mica i trobar un equilibri entre preu i prestacions.

Un fet important a tenir en compte és que aquests dispositius tenen un consum elevat d’energia tot i que la moto estigui aturada. Si no posem la moto en marxa en quatre dies, el més probable és que quan l’anem a engegar no quedi bateria.

Localitzadors amb GPS

Paral·lelament tenim dispositius, com els localitzadors amb GPS, que poden ser especialment útils en el cas que la moto ja hagi estat robada. És cert que els lladres professionals poden portar un inhibidor (també per als cotxes) i desactivar el senyal, però no són molt freqüents, per la qual cosa val la pena instal·lar aquest dispositiu, sobretot si la nostra moto és d’alta gamma. Són especialment útils ja que podem rebre localitzacions en temps real via missatge de text o mitjançant el nostre smartphone. El preu no és excessivament elevat, sobretot si el comparem amb el preu de la moto. De tota manera, igual que en el cas anterior, dependrà molt de la quantitat de diners i temps que li dediquem.

Sigui com sigui, és recomanable tenir actituds prudents, com no deixar la moto al carrer tret que sigui imprescindible, usar sistemes “simples” com cadenes i posar adhesius distintius que puguin fer més fàcil reconèixer la nostra moto. És important també seguir veient els avenços en el camp tecnològic. I, per descomptat, disposar d’una assegurança de moto que sàpigues que no et fallarà .