Saps que ja és aquí el nou rellotge d’Apple?
Por: RACC Blog
A finals de juny va sortir a la venda a Espanya el nou rellotge d’Apple, conegut per Apple Watch, el seu dispositiu més personal segons la marca. A l’abril, quan es va llançar a països com els Estats Units, se’n van arribar a vendre gairebé un milió d’unitats en un dia, una xifra astronòmica. Esbrina a continuació el secret del seu èxit.
El rellotge per fora:
- L’Apple Watch es presenta en dues mides, 38 i 42 mm, i en tres models en funció del material amb el qual està fet l’estoig que el conté: el Watch Sport (estoig d’alumini), l’Apple Watch (estoig d’acer inoxidable) i el Watch Edition (estoig d’or de 18 quirats).
- El model amb estoig d’or rosa de 18 quirats i corretja de color gris rosat i el d’or amb corretja vermella són els dos Apple Watch més cars que han sortit a la venda a Espanya. El seu preu, 18.400 €. A l’altre extrem i amb estoig d’alumini, el model més barat, té un preu de 419 €. Cadascun d’aquests models es pot personalitzar amb diferents colors i tipus de corretja (més de 20), que van des de corretges de goma fins a corretges de pell.
El rellotge per dins:
- L’Apple Watch depèn de l’iPhone al qual l’associem i fa ús de la seva connexió Wi-Fi o 3G/4G per tenir accés a les dades, així com del receptor GPS. El rellotge no disposa de ranura SIM, però sí que incorpora Bluetooth 4.0 i suport Wi-Fi 802.11b/g/n. És compatible amb els iPhone 5, 5S, 5C, iPhone 6 i iPhone 6 Plus.
- A la part del darrere porta diversos sensors que ens prenen dades del canell, com el pols, a més de disposar d’acceleròmetre i giroscopi, que entre altres coses permeten monitoritzar la nostra activitat física. Aquesta part posterior és alhora un connector MagSafe amb càrrega per inducció. Pel que fa a la bateria, no podrà passar del dia d’ús habitual. Això sí, tenint a tothora la pantalla encesa!
- Una de les coses que el diferencia de la competència és la corona digital, amb la qual és possible navegar pels menús i la pantalla del rellotge.
- L’Apple Watch executa un sistema operatiu creat específicament per a ell, el Watch OS, del qual s’espera una actualització a la segona versió la propera tardor. L’aparent edició derivada d’iOS es controla amb gestos tàctils i amb l’esmentada corona lateral, i a la interfície principal ens ofereix un “ventall d’aplicacions” pel qual ens podem moure amb el dit.
- Les icones circulars de les aplicacions augmenten o disminueixen lleugerament de grandària quan són al centre de la pantalla o quan abandonen aquest punt, des d’on es poden llançar fàcilment. Aquest escriptori inicial on habitualment mostraríem l’hora és configurable i, curiosament, aquest Apple Watch adopta una tecnologia que fins ara no s’havia incorporat: els widgets. D’aquesta manera, cadascun dels elements que podem col·locar en pantalla es comporta de manera independent, i la idea és combinar-ne uns quants per aconseguir que aquesta pantalla inicial ens sigui més útil.
- El programari també permet accedir a una versió específica de Siri mitjançant la pulsació continuada de la corona lateral i, a partir d’aquí, se’ns mostraran els resultats de cerca de la nostra pregunta. El micròfon integrat permet activar el reconeixement de veu i una animació mostra com es reconeix la pregunta mentre la formulem. El que podrem indicar a l’assistent d’Apple està relacionat amb consultes de l’agenda, dictar missatges, prendre notes o obtenir indicacions. De fet, com que porta altaveu i micròfon, l’Apple Watch pot fer també de mans lliures.
I recorda…
Des d’Assistència Informàtica Premium 24 h del RACC estem a la teva disposició per resoldre tots els teus dubtes sobre el nou rellotge d’Apple. Truca’ns al telèfon gratuït 900 35 14 34.