Lladres a casa! Què faig?

Por: RACC Blog

Ets a casa tranquil·lament i sents sorolls estranys, com si algú tractés d’entrar o ja s’hi hagués colat. En aquest moment, és normal que t’envaeixi el pànic però no et deixis dominar. Encara que potser sigui més fàcil de dir que de fer, és millor conservar la calma. Per això, et donem alguns consells bàsics dels Mossos d’Esquadra per actuar si entren a robar a casa i tu hi ets dins.

  • Lladres a casaNo vulguis enfrontar-te a l’intrús. No saps si es tracta d’una persona agressiva, perillosa o si va armada. I encara que trobar-te a casa el pugui agafar per sorpresa, això el pot posar nerviós i empitjorar la seva reacció. Millor que facis el que et digui i no el provoquis.
  • Intenta recordar tots els detalls que puguis per poder explicar-los després a la policia. Coses com el color dels cabells, els trets diferencials, alguna marca o tatuatge, la roba, l’accent o alguna cosa que digui poden ser decisius per identificar l’intrús o els intrusos i que la investigació conclogui amb èxit.
  • Fixa’t, si pots i sense córrer riscos, en la direcció cap on fuig. Això també pot ser fonamental perquè la policia pugui agafar-lo. Si ho fa amb un vehicle i pots veure-ho, és important intentar identificar i apuntar tot el que puguis: la marca, el color, la matrícula…
  • Truca al telèfon d’emergències 112 tan aviat com sigui possible sense córrer riscos.
  • No toquis res fins que arribin els agents de policia. Encara que soni una mica a sèrie policíaca, convé deixar-ho tot com està perquè els agents puguin fer la seva feina i recollir les proves necessàries.

I en el cas que, en arribar a casa, vegis una cosa estranya o et trobis la porta o alguna finestra forçades, no toquis res i avisa la policia tan aviat com puguis. Millor que ho facis des de casa d’un veí o des del carrer. Davant el dubte, no entris a casa per si de cas hi hagués algun intrús dins.

D’altra banda, i com que és certa la dita que és millor prevenir que curar, recorda tenir una bona assegurança de la llar que et cobreixi tots els danys per si en algun moment ho pots necessitar. Després d’un ensurt com aquest, res millor que tenir-ho tot resolt. Si te’n vas de vacances, també et donem consells per evitar que et robin a casa.