Decora casa teva amb materials reciclats

Por: RACC Blog

T’has plantejat mai reaprofitar coses com ara ampolles de vidre o de plàstic per a decorar casa teva o resoldre petites necessitats domèstiques? En èpoques de crisi, la necessitat de reaprofitar les coses per gastar menys fa que ens espremem la imaginació al màxim. I el resultat són idees i trucs que donen a molts objectes quotidians una segona raó de ser. Aquí tens algunes propostes per a reciclar materials:

  • Dóna un nou ús a les ampolles: amb les de vidre pots fer-te gerros, peixeres, portaespelmes o objectes decoratius si hi poses sorra, aigua amb tints de colors o el que vulguis a dins. I si en tens de plàstic, també donen molt de joc: pots convertir-les en un porta-revistes, en testos o en una regadora, si també n’aprofites el tap i hi fas uns quants forats.
Foto: decoesfera.com

Foto: decoesfera.com

  • Descobreix el que pots fer amb taps de suro: des de fer-los servir com a decoració, dins un bol de vidre, fins a tallar-los per la meitat, enganxar-los i convertir-los en una estora de bany.
Foto: tuteate.com

Foto: tuteate.com

  • Posa’t còmode als pneumàtics vells del cotxe: si has canviat els pneumàtics del cotxe, no llencis els vells. Neteja’ls, pinta’ls del color que vulguis i posa-hi un coixí ben còmode a sobre. Ja tens un seient nou.
Foto: facilisimo.com

Foto: facilisimo.com

  • Fes-te un joier nou: pots fer servir un ratllador que ja no utilitzis, tela de mosquitera, que pots emmarcar o col·locar en una finestra, o una simple caixa de fusta. A punt per a penjar-hi les arracades.
Foto: tuteate.com

Foto: tuteate.com

  • Els usos múltiples per a les caixes de fusta i els palets: si en tens bastants, et poden servir fins i tot per fer un paravent. Però només amb un palet pots fer-te un penjador, un sabater o un suport per penjar-hi fotos o posar-hi plantes. Pots netejar-lo, envernissar-lo o pintar-lo al teu gust.
Foto: facilisimo.com

Foto: facilisimo.com

  • Treu profit a la teva escala vella de fusta: penjada a la paret, en horitzontal, pot convertir-se en una llibreria molt pràctica. També en horitzontal, però enganxada al sostre, pot ser un suport per a penjar-hi llums. I en vertical, a la paret, la pots fer servir, per exemple, de sabater.
Foto: verynicethings.es

Foto: verynicethings.es

  • Dóna una nova vida als teus mitjons i sabates vells: als mitjons els pots donar forma i convertir-los en peixos per a un mòbil infantil. I les sabates, amb una mica de terra i una planta, són un test ben original. Això sí, perquè no es facin malbé, més val que hi posis plantes que no necessitin massa aigua.
Foto: decorahoy.com

Foto: decorahoy.com

Als blogs com facilisimo.com, decorahoy.com, verynicethings.com o tuteate.com trobaràs moltíssimes idees més com aquestes per decorar casa teva. I per si de cas, si mentre en duus a terme alguna es produeix algun incident, no oblidis comptar amb un bon servei de reparacions i reformes.