Contingut o continent? Aquesta és la qüestió

Por: RACC Blog

L’habitatge és un dels nostres béns més preuats i el que més dubtes genera a l’hora de contractar una assegurança. Què es considera continent i què contingut? Com hem de valorar els béns que cal assegurar? Com hem de fer correctament el càlcul dels capitals? Et donem algunes pistes.

Com haig de valorar els béns que cal assegurar? El continent són les parts fixes de l’habitatge i les instal·lacions. Elements de decoració com moquetes, parquet, persianes, tendals…, o aparells o elements de seguretat. El contingut inclou tots els objectes que no són fixos, objectes que caurien si poséssim del revés casa nostra. T’ajudem amb aquesta infografia a distingir-los.

Continent vs. contingut

Com haig de fer correctament el càlcul dels capitals? És vital establir correctament els capitals assegurats per a continent i contingut.

  • Continent. Per assegurar el continent només cal que indiquis el nombre d’habitacions, menjador i sala d’estar (sempre que superin els 6 m2); en el cas de RACC Assegurances el teu habitatge quedarà totalment cobert i amb un valor de continent il·limitat.
  • Contingut. Per assegurar-ne el contingut, compta els electrodomèstics i l’equipament no encastat de la cuina i cambra de bany; els electrodomèstics i estris d’ús personal dins l’habitatge o en garatges i trasters; tot el mobiliari, com ara llibreries, conjunt de sofàs, armaris, taula de menjador i cadires… Pel que fa als objectes de valor, no cal informar-ne si no superen el valor unitari de 2.250 euros.

A RACC Assegurances assegurem el teu habitatge amb un valor il·limitat per al continent i també et guiem en la valoració del contingut. A més, ara només per calcular la teva assegurança de llar et pots emportar 100 € en descomptes. Més informació aquí.