Com es pot maximitzar l’eficiència energètica dels aires condicionats?

Per: Revista RACC

Sempre que l’equip sigui d’alta eficiència i que s’utilitzin de manera adequada, els aires condicionats permeten un estalvi energètic notable. Et detallem com en pots optimitzar encara més l’eficiència i, per tant, estalviar en la factura elèctrica.

  1. Tria de l’equip adequat: Un amb l’etiqueta d’eficiència energètica A+++ que, a més, disposi de tecnologia inverter serà dels més eficients del mercat. Aquesta tecnologia manté una temperatura estable sense necessitat de controlar-se a través de termòstat, la qual cosa n’augmentaria el consum.
  2. Neteja i manteniment regulars: És important mantenir els equips en bon estat mitjançant un manteniment regular que inclogui la neteja de filtres i la revisió periòdica d’un tècnic especialitzat. Només així podràs maximitzar l’estalvi energètic dels aparells.
  3. Aïllament i ventilació adequats: Per optimitzar l’ús de l’aire condicionat i, alhora, estalviar diners, pots mantenir tancades les portes i les finestres mentre estigui en funcionament, així com també utilitzar ventiladors per distribuir l’aire fresc d’una manera més uniforme.
  4. Ús responsable i conscient: Programant els horaris en els qual vols que estigui en funcionament i ajustant la temperatura a nivells moderats, que siguin confortables però no excessivament freds, faràs un ús responsable, conscient i eficient dels teus aparells d’aire condicionat.