Una F1 de nassos! (Com canvia la Fórmula 1 el 2014)

Por: RACC Blog

Els dissenyadors i enginyers dels equips de la F1 ja han fet els deures i les seves obres les hem pogut veure ja als tests de pretemporada. De tots els canvis que la FIA ha introduït per al 2014, un d’ells ha estat en la part davantera, evolució dels canvis introduïts el 2012 per a millorar la seguretat. Recordem que l’interès de la FIA era evitar que en cas de xoc lateral entre monoplaces, aquests poguessin muntar un sobre l’altre i impactar en el pilot, a l’alçada del cap. Fernando Alonso va poder ser la víctima d’un accident així al GP de Bèlgica 2012.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lBM4KpxfsPc]

Amb aquests canvis la veritat és que pot ser que la seguretat estigui assegurada, però l’estètica n’ha sortit malparada. Les xarxes socials han estat les encarregades de batejar cada morro amb noms, imatges i comentaris en to burleta.

Entre la categoria d’ós formiguer o nas de Calamardo Tentáculos, un personatge de Bob Esponja, tenim el Toro Rosso, el Force India (amb el pilot RACC Dani Juncadella de tercer pilot), Sauber, McLaren i Williams.

Nuevo Toro Rosso 2014Nou Toro Rosso. Foto: Redbull.com

Marussia sembla un escuradents pla per a les olives, el Lotus sembla una pinta talla-cabells, Caterham marca paquet o és un atribut fàl·lic. Més aconseguits estan els morros de Mercedes i Ferrari, tot i que semblen aspiradores o recollidors de molles. I Red Bull, un disseny com la llengua del logotip de Rolling Stones. Resumint, el to ha pujat tant que la FIA ja està estudiant com fer-s’ho perquè el 2015 els enginyers tinguin en compte l’estètica i no només com eludir el reglament amb dissenys que fins i tot alguns consideren il·legals o amb possible risc. Del 19 al 22 a Bahrain es podran veure de nou en la segona tanda de proves. Per a veure els diferents morros de la F1, fes un cop d’ull a la selecció de Car and driver.

Si tu, com nosaltres, ja estàs escalfant motors i amb moltes ganes que comenci la nova temporada de la Fórmula 1, res millor que aprofitar ara la RACC Master per a comprar les entrades del Gran Premi d’Espanya de F1 amb un 10% de descompte i fins a quatre entrades per targeta. O amb la targeta RAKK 4U, un 20% de descompte, ambdós sobre qualsevol període de la prevenda. El període actual acaba el 28 de febrer.

Per: Jordi Mateu