Són Alonso i Raikkonen compatibles?

Tags: ., F1,

Por: RACC Blog

Fernando AlonsoAlonso té contracte fins al 2016 i Kimi ha signat per a dues temporades, 2014 i 2015. Tots dos coneixen la casa i, malgrat que de manera diferent, els dos tenen amics a Ferrari, on no obliden que Kimi va ser campió el 2007 i va donar a l’Scuderia dos títols de constructors, el 2007 i el 2008, amb Massa com a company.

Kimi i Alonso van guanyar Schumacher en talent quan aquest tenia el millor monoplaça. Alonso no ha aconseguit títols per a Maranello, va ser-hi molt a prop a Abu Dhabi, quan només quatre punts el van allunyar de la glòria. Ha protagonitzat carreres èpiques i s’ha guanyat el cor dels tifosi italians, però després de la manca d’evolució del monoplaça ha estat molt criticat per l’equip i la premsa italiana ho ha interpretat com un distanciament, una pèrdua d’interès de Ferrari. D’aquí que Montezemolo recorri a Kimi per afegir pressió a l’asturià i a l’equip. El president vol guanyar el mundial de constructors sigui com sigui, i per a aconseguir-ho necessita dos pilots que sumin molts punts, i no només un.

Si Alonso manté la confiança en l’entorn i Kimi conserva com a única motivació l’ànsia de competir, sense més, l’aposta d’ajuntar-los en un mateix equip pot ser vàlida. Però només un pot ser campió i si els dos tenen opcions reals de títol… ja veurem què passa. Hi pot haver molt mala maror…

La realitat és que tot depèn que el monoplaça millori. Si el 2014, com en aquesta temporada, no hi ha resultats perquè el monoplaça continua darrere els seus rivals, Ferrari seguirà arrossegant passions, però se situarà de nou en un escenari de malson esportiu, com el que ja va viure a Maranello abans de l’era tan fructífera de Tod-Brown-Schumacher.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nMc8qy6U1o0]

Alonso i Raikkonen cara a cara

Kimi (1979)

 

Fernando (1981)

Debuta 2001 Sauber (9 punts) 10º

Debuta 2001 Minardi (0 punts) 23º

1

Mundials

2

Equips (Temporades)

Sauber (1)

 

Minardi (1)

McLaren (5)

 

Renault (4)

Ferrari (3)

 

McLaren (1)

Ausent (2)

 

Renault (2)

Lotus-Renault (2)

 

Ferrari (4)

75

Pòdiums

93

20

Victòries

32

38

Voltes ràpides

20

16

Poles

22