Running: com preparar-se per córrer una 10km o 5km
Por: RACC Blog
Si ets dels que vas a córrer la Marató Mediterrani RACC o et decideixes per una cursa de 5 o 10 km, pren nota dels consells del corredor profesional Pol Guillén de cara a la cursa:
MENJAR
- Hidrats de carboni: reforça’ls els 2-3 dies abans de la cursa menjant pasta, arròs, verdura, patates i fruita.
- Hidratació: especialment el dia anterior, vigila de mantenir un bon nivell d’hidratació.
- Un bon sopar la nit abans, i un esmorzar lleuger és el millor per mantenir-te amb uns bons nivells durant la cursa (el teu cos aprofita el que ja ha assimilat).
- Respecta sempre 3 hores d’antelació: millor anar amb l’estómac una mica buit que no fent la digestió.
MATERIAL
- Roba i calçat còmodes: porta els mitjons, sabatilles i roba més còmode que tinguis, i no estrenis res (les proves, per als entrenaments!).
- Temperatura: porta alguna peça d’abric, sobretot per escalfar. Un cop hagis entrat en calor pots deixar-la al cotxe o guarda-robes.
- Importantíssim: no t’oblidis de tenir controlat en tot moment el xip!
DIA DE LA CURSA
- Arriba amb temps per recollir el teu dorsal i, si ho prefereixes, pots recollir-lo el dia abans al centre comercial Ànec Blau.
- No oblidis fer un escalfament previ per deixar el cos i la musculatura a punt.
- Situa’t al lloc adequat a la sortida, amb corredors del teu mateix ritme o nivell.