La recepta de l’èxit de Marc Márquez

Por: RACC Blog

Marc Márquez s’acaba de coronar per tercer cop com el rei de MotoGP, en el seu quart any consecutiu a la categoria reina. Quina recepta s’amaga darrera de l’èxit d’un dels millors pilots de moto GP de la història? Una barreja a parts iguals de caràcter personal, màquina i estil de conducció.

Marc Márquez, un talent sense complexes:

Extrovertit. D’origen humild, ha arribat on està amb el seu esforç i sacrifici. Es diverteix pilotant al límit. Per a ell, competir amb els seus ídols de la infància és motivador.

https://www.instagram.com/p/BLoEaUYDtyh/?taken-by=marcmarquez93

 

https://www.instagram.com/p/BLkYeNvDdUx/?taken-by=marcmarquez93

 

La màquina: Imparable amb la seva Honda RC213V.

L’estil de pilotatge: Únic. L’equilibrista inestable. Al límit a la frenada, domina com ningú el deixar anar la roda de davant i derrapar darrera. Els pneumàtics actuals li permeten ficar la moto al capdavant en els revolts, penjant el cos i cercant un mínim punt per recolzar-se, encara que sigui el colze. La seva execució de l’estratègia de carrera de l’equip sorprèn.

L’escola: Els títols aconseguits pels pilots RACC en aquest Mundial de MotoGP confirmen l’encert en la promoció dels joves talents del motociclisme iniciat pel RACC des de fa molt temps. En aquest treball discret el RACC ha comptat amb el suport d’entitats com la Federació Catalana de Motociclisme o Monlau Competició, a més de mànagers professionals com Emili Alzamora, Guim Roda, Dani Amatriain, Ricard Jové o Dani Devahive, alguns dels quals també són expilots RACC. El ja difunt Joan Moreta, vicepresident de la FIM i membre de la Junta Directiva del RACC, va ser la persona clau a marcar els criteris que, amb un plantejament econòmic ajustat i amb idees renovades, va aconseguir els col·laboradors més idonis per a uns resultats magnífics.

El RACC es manté fidel a la seva imatge tant esportiva com social, demostrant que es fan les coses bé i amb els criteris adequats. I no només se n’han beneficiat els pilots, sinó també un conjunt de mecànics, equips, marques i patrocinadors. Els alumnes d’aquesta Escola de Campions que ara poden lluir amb orgull el logotip RACC amb el seu títol han estat tutelats pel RACC des dels inicis en la competició, sense descuidar la formació personal, modelant-ne el caràcter i assessorant-ne els passos en les diferents categories d’iniciació fins als equips professionals.