Què s’amaga rere els nous números de la F1?

Por: RACC Blog

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel, com a campió del món vigent, ha escollit portar el número 1 en la temporada 2014 de F1

Una de les novetats per a la temporada 2014 de la F1, que començarà a Austràlia el 16 de març, serà veure els pilots de F1 amb un número fix. Aquest número el podrà conservar el pilot durant tota la seva carrera esportiva, tret de si es proclama campió del món: aleshores podrà optar al número 1 per a la temporada següent d’aconseguir el títol.

Aquesta novetat ja fa anys que existeix als Estats Units on, per exemple, hi ha autèntics números llegendaris, com el 3 de Dale Earnhardt o encara més el 43 per a Richard Petty, King Petty, a la NASCAR.

Els pilots del Mundial de MotoGP ja tenen també des de fa temps la llibertat d’escollir el número i potenciar el marxandatge. En un article anterior ja parlàvem dels orígens dels números dels pilots RACC.

A la Fórmula 1 hi ha números que els aficionats reconeixen associats a grans pilots, com el 12 per a Ayrton Senna, el 5 per a Nigell Mansell o el 27 per a Gilles Villeneuve. La FIA ja ha fet oficial la llista i, en la majoria dels casos, l’origen està vinculat als inicis de la competició. En destaquem els més curiosos:

  • Sebastian Vettel, 1: Lluirà aquest número per ser l’actual campió, però s’ha reservat el 5, el mateix número de l’any (2005) que va provar el seu primer F1.
  • Lewis Hamilton, 44: També l’ha buscat en els seus orígens del kart.
  • Fernando Alonso, 14: El va lluir un llunyà 14 de juliol, amb 14 anys, quan es va endur el títol de campió del món de karts.
  • Kimmi Raikkonen, 7: El més escèptic, fidel a la seva manera de ser, ha decidit que ja li està bé el que tenia…
  • Pastor Maldonado, 13: S’arrisca a portar un número gens comú en les curses, associat a la mala sort.
  • Jenson Button, 22: És el mateix que va portar al Brawn GPquan va guanyar el campionat del món el 2009.
  • Nico Hulkenberg, 27: Aquest número recorda el llegendari Gilles Villeneuve.

Pots consultar la llista completa aquí.

Vols veure aquests números en acció? Recorda que tens tota la informació sobre el Gran Premi d’Espanya de F1 a http://www.circuitcat.com.

Per Jordi Mateu