Pilots RACC: talent sense distincions

Per: Revista RACC

La família de Pilots RACC creix… també en presència femenina. Presentem les quatre noves incorporacions del Club, quatre pilots de quatre modalitats diferents que se sumen a Laia Sanz (Dakar), Sara Sánchez (motociclisme de velocitat) i Belén García (resistència).

Per Valentí Fradera.

Berta Abellán.

Passió per la natura i el trial.

Berta Abellán acumula cinc subcampionats del món de trial i aspira a emular la Pilot RACC Laia Sanz, el seu referent. Va començar a practicar quan tenia 4 anys  quan en tenia 13 ja va debutar al Mundial. Li apassiona el trial perquè li permet entrenar i competir en plena natura, a més de la tècnica i la concentració que  exigeix. Des del 2022 és pilot oficial d’Scorpa.

Nascuda a: Terrassa (Barcelona).
Edat: 24 anys. Pilot RACC des del 2024
Qualitats: perseverança i passió.

Daniela Guillén.

El motocròs és la seva vida.

Amb la GasGas de l’equip de la Federació Espanyola, Daniela Guillén va ser subcampiona del món de motocròs l’any passat. És un talent precoç. De petita va  anar a córrer a França i va guanyar dos títols en categories infantils mixtes, davant els nois, el 2016 i el 2018, quan tenia 12 anys. Afirma, sense dubtar, que el  motocròs ho és tot per a ella a la vida.

Nascuda a: Blanes (Girona).
Edat: 18 anys. Pilot RACC des del 2024.
Qualitats: tècnica i estratègia.

Ares Lahoz.

De l’autocross als ral·lis.

Filla de Delfí Lahoz, excampió d’autocross i patró de la marca Speed Car, Ares ho va provar amb 15 anys i ja no hi va haver marxa enrere. L’any 2020, va guanyar el Campionat d’Espanya de Divisió III (mixt) i aquest any compagina l’Europeu de CarCross amb el Clio Trophy Spain Tierra de ral·lis. A mitjà termini, el seu  objectiu és córrer el Dakar, on Laia Sanz és el seu referent.

Nascuda a: Mollerussa (Lleida).
Edat: 24 anys. Pilot RACC des del 2024.
Qualitats: competitiva i constant.

Mireia Badia.

Enduro, somiant amb el Dakar.

Mireia Badia és una pilot d’enduro de gran projecció. L’any passat, una lesió li va impedir lluitar pel Mundial, i el 2024 es vol treure l’espina, al costat de Rieju. Quan tenia 10 anys,  es va iniciar als Endurets de la Federació  Catalana, on va coincidir amb Josep Garcia, un altre Pilot RACC d’enduro. En el futur, li agradaria
tenir l’oportunitat de fer el Dakar amb moto.

Nascuda a: Manresa (Barcelona).
Edat: 28 anys. Pilot RACC des del 2024.
Qualitats: treballadora i entusiasta.