MotoGP: duel al sol a Austin, Texas, amb protagonisme dels pilots RACC

Por: RACC Blog

Circuit de les Amèriques

Foto: Earl McGehee

Aquest cap de setmana el Mundial de MotoGP arriba per segon any consecutiu al Circuit de les Amèriques, encara que tothom el coneix com Austin. Per part nostra, esperem protagonisme dels pilots RACC, igual que en la jornada tan fantàstica de l’any passat.

Característiques del circuit

El traçat el va dissenyar Hermann Tilke, arquitecte reconegut de qui ja vam parlar en un article anterior. Fa 5,513 km, i una de les característiques principals és una pujada amb un desnivell de 41 metres, darrere els boxes, que remata la recta principal i que va seguida d’un revolt tancat a l’esquerra. La pista discorre en la direcció oposada a les agulles del rellotge, té un total de vint revolts per volta, nou a la dreta i onze a l’esquerra.

El conjunt d’edificis del circuit té una estètica molt pròpia de Texas, amb un tipus de murs de pedra vista i el mateix concepte d’espai lúdic amb la Tower Amphitheater, tan singular, és obra de l’estudi d’arquitectes Miró Rivera Architects, dirigit per un català de Barcelona, Juan Miró.

Protagonisme dels pilots RACC

Molt probablement el duel que van protagonitzar els pilots RACC amb els seus rivals l’any passat es repetirà sens dubte aquest diumenge vinent. L’any passat el nostre pilot RACC Marc Márquez va aconseguir la victòria, i es va convertir en el pilot més jove a guanyar un Gran Premi de MotoGP, després de fer una exhibició de pilotatge.

Márquez era l’any passat el debutant (rookie) que disputava el  seu segon Gran Premi de la categoria reina en un traçat desconegut en competició. Va ser com a les millors pel·lícules de vaquers veure Márquez, Pedrosa i Lorenzo desafiant-se revolt a revolt, deixant al públic local sense respiració davant la mostra de talent oferint un triplet espanyol insòlit. Amb el lideratge provisional, Márquez va desbancar Freddie Spencer com el pilot més jove a guanyar un Gran Premi de la màxima categoria. El nord-americà tenia 20 anys i 196 dies quan va guanyar el GP Bèlgica de 500 cc el 1982. Márquez ho va aconseguir amb 20 anys i 63 dies.

L’any passat l’èxit dels pilots RACC es va completar amb la victòria d’Àlex Rins a Moto3 i el segon lloc d’Esteve Rabat a Moto2.

Si vols veure aquest espectacle, en tindràs l’oportunitat el 15 de juny al Circuit de Barcelona Catalunya comprant les entrades amb descompte gràcies a les targetes RACC Master i RAKK4U. Aprofita aquests descomptes i tria ara les millor localitats.