Mister Le Mans ens diu fins aviat

Por: RACC Blog

Tom Kristensen

En el seu missatge de comiat , en anglès i en danès , Tom Kristensen ( 7/7/1967 Hobro, Dinamarca) ens diu que es retira de la competició, que ha estat un magnífic viatge, que ara veu la bandera a quadres. És feliç. Que l’ esport del motor és passió i ens dóna les gràcies per compartir aquesta passió seva.

“I dag har jeg valgt at indstille min karriere. Jeg er nået i mål. Jeg er ekstremt stolt og glad. Motorsport handler om passion – tak til Jer, fordi I har delt min. Tusind tak for alt!”

Si ja vam repassar la increïble trajectòria d’una pilot brillant pel seu historial com Michèle Mouton, ara l’actualitat ens fa parlar de la retirada de Tom Kristensen. Tom es va guanyar l’apel·latiu de ” Mister Le Mans ” ja que ostenta el rècord de victòries, 9 en total , de les quals 6 consecutives. En totes les seves participacions a Le Mans ha pujat al podi.

En el Campionat Alemany de Turismes ( Deutsche Tourenwagen Masters , DTM ) va aconseguir 9 poles, 4 victòries i un total de 18 podis com a pilot Audi, un dels més fructífers com a pilot Audi , del 2001 al 2007. Del seu pas per Barcelona a les tres ocasions ( 2006 , 2007 i 2008 ) en què el DTM va recalar a Montmeló deixa el record com un pilot atent sempre amb els fans i també amb la premsa , conscient del paper que juguen els pilots del DTM d’estar sempre disponibles per donar a conèixer el campionat. Bon exemple d’això són les fotos de l’acte publicitari d’Audi amb els jugadors del FC Barcelona , per exemple Leo Messi o Ronaldinho.

Tom Kristensen y Leo Messi

Foto: DTM Media site & Tom Kristensen website

Tom Kristensen con Ronaldinho

Foto: DTM Media site & Tom Kristensen website

Puc donar fe personalment perquè va estar dedicant molts més minuts dels programats amb un grup d’aficionats al pit lane del Circuit quan es realitzaven les anomenades “Taxi Laps”, (els pilots donen voltes a fans o vips) o col·laborant en un petit espot de promoció, repetint fins que va sortir com volíem. Sempre amb el somriure a la boca.

Supervivent d’un espectacular accident

La seva fortalesa física, fruit d’una preparació esportiva extrordinària, i la resistència del xassís del seu Audi li van permetre sobreviure a un espectacular accident a Hockenheim el 2007.

“Després del meu accident, quan l’estructura del xassís va resistir l’impacte i em va salvar la vida, encara vaig posar més interès a entrenar físicament. Amb el pas dels anys he pogut valorar el fet d’estar en bona forma física i controlar el meu pes com un esforç continu. Aquest és un esport que exigeix molt i requereix estar al límit sempre. I també comporta passar molt temps fora de casa i això quan un té una família es nota”.

Després de la seva retirada, ara tindrà temps per assistir amb els seus fills als partits de futbol a Hobro, una altra de les seves passions.

Tom Kristensen compta a més amb un altre rècord: sis vegades guanyador a Sebring (1999, 2000, 2005, 2006, 2009, 2012), i guanyar el Campionat del Món de Resistència (2013), les American Le Mans Series (2002), el campionat japonès de F3 (1993) i l’alemany (1991). Entre altres mencions, és ciutadà d’honor del seu poble natal, Hobro.

T’agrada el món del motor? Segueix-nos en els canals RallyRACC de Facebook i Twitter, on et donem informació i expliquem anècdotes sobre Campionats del Món de Fórmula 1, Ral·lis i Motociclisme.