L’increïble avançament de Valentino Rossi al Gran Premi de Catalunya del 2009

Tags: ., MotoGP,

Por: RACC Blog

Poques curses queden tan gravades en la ment dels aficionats al motociclisme com el Gran Premi de Catalunya de 2009. Més de 88.000 espectadors van presenciar al Circuit de Catalunya cinc podis i una victòria de pilots espanyols, i l’històric lapsus de Julián Simón a la penúltima volta de 125 cc, quan va aixecar el braç celebrant la victòria a falta d’una volta, el que li va costar el triomf i el podi, ja que va acabar quart.

Però especialment, el GP de Catalunya del 2009 es recorda per la lluita èpica entre el pilot del RACC, Jorge Lorenzo i Valentino Rossi en una cursa magistral de MotoGP. Dos números cara a cara, 46 contra 99. L’última volta va ser un reguitzell d’avançaments mutus i al límit entre Lorenzo i Rossi, un duel espectacular i molt emocionant, tots dos amb la igualtat de compartir equip i una mateixa mecànica, Yamaha, marcant la diferència per pilotatge i risc. El pilot italià la qualificaria com la millor carrera de la seva vida mentre que Lorenzo va descobrir un nou lloc per avançar a casa.

Amb serenitat, ja al podi, Jorge va demanar veure la repetició de l’últim avançament de Rossi, el definitiu que li va donar la victòria a l’italià: “Quin geni-va dir-Increïble, no hi havia lloc”. Va ser al revolt abans d’entrada a meta, que van abordar a 220 km / h, contra peraltat, un temps de frenada de dos segons per després obrir gas a fons i encarar la recta de més d’un quilòmetre. Rossi, murri com pocs, havia pressionat a les voltes anteriors a Lorenzo en diversos punts del traçat, menys en aquest. El pilot del RACC es va confiar pensant que l’italià havia llançat la tovallola.

En una enquesta a internet realitzada per RTVE, que llavors retransmetia les carreres, els aficionats van triar la cursa de MotoGP 2009 del Circuit de Catalunya com la millor de totes les celebrades en tots els circuits del mundial en els últims tres anys.

Voleu saber què opina Rossi d’aquesta mítica cursa i la seva última volta? Us deixem amb els seus comentaris de locutor improvisat. En italià, però s’entén perfectament.

Venda d´entrades del Gran Premi Aperol de Catalunya de MotoGP 2013 a RACC  Travel.