Les millors apps per a running

Por: RACC Blog

Apps runningT’agrada córrer? Et fas un fart de quilòmetres setmanals en diverses sessions? T’ho passes bé competint contra amics o rebaixant els teus temps? O simplement fas jogging de forma suau per mantenir-te en forma? En qualsevol cas tenir una o diverses apps instal·lades a l’smartphone et serà útil. Si vols començar a córrer o tornar a posar-te en forma un cop passat l’estiu com a bon propòsit d’aquest nou any acadèmic, t’indiquem les apps que t’ajudaran a aconseguir-ho.

Les funcionalitats d’aquestes aplicacions són molt completes, i permeten fer un seguiment a fons de molts paràmetres relacionats amb la teva activitat física.

El llistat següent d’aplicacions de running per a iOS i Android, basat en les apps més descarregades i populars en aquestes plataformes, et permetrà descobrir quina et pot ser més útil, en funció del teu perfil de corredor i les teves necessitats d’entrenament. Això sí, recorda que aquestes aplicacions utilitzen el GPS del teu smartphone per funcionar, cosa que suposa un consum important de bateria.

Quan no indiquem el preu, és perquè les aplicacions tenen una versió gratuïta i una altra de pagament (amb alguna funcionalitat extra), la qual cosa va bé per provar primer l’app amb la versió gratis i, si t’agrada, instal·lar-ne la versió completa. En aquest post enllacem a les versions gratuïtes. Si són només de pagament, així ho assenyalem.

RunkeeperRunkeeper: el perfecte motivador. Una app amb la qual podràs mesurar l’evolució del teu rendiment als entrenaments, ja que guarda l’historial de la teva activitat. Pots activar les notificacions per a quan aconsegueixis superar marques específiques. I facilita el component social perquè comparteixis amb els teus amics i fardis, en cas necessari ;) dels teus rècords. Android | iOS

 

 

runtasticRuntastic: Molt completa. Permet mesurar la distància de la teva activitat, la durada, la velocitat, el ritme, les calories cremades. Et permet establir rutes i guarda l’historial d’entrenament. Et permet escoltar missatges d’ànim mentre estàs en ple esforç. I, com l’anterior, té ben cuidat el component social, per compartir els teus reptes i les teves marques. Android | iOS

 

 

endomondoEndomondo: “L’entrenador personal a la butxaca”. Així de bé es ven aquesta app que, com l’anterior, té un dels seus punts forts en el reforç positiu a través de missatges d’àudio per cada quilòmetre recorregut. No només serveix per al running, també és ideal per a altres activitats esportives com el senderisme, el ciclisme o simplement per controlar quant camines. Android | iOS

 

Nike+ runningNike+ Running: Aquesta app inclou NIKE + Coach, uns programes d’entrenament amb consells d’entrenadors i exercicis diaris per ajudar-te en els teus reptes, independentment de la seva dificultat, si estàs començant o ets un runner bregat en mil curses. Pots marcar les teves curses en el mapa i fer fotos abans, durant i després de la cursa. Android | iOS

 

 

Couch to 5kCouch-to-5K: Aplicació dissenyada específicament per aconseguir que persones no habituades a córrer s’aixequin del sofà i, seguint les pautes d’entrenament indicades, siguin capaces de córrer 5 quilòmetres al cap de 9 setmanes. Una de les seves funcionalitats és que et permet gaudir de la teva música. Pots seleccionar les teves playlists mentre entrenes. Aquesta aplicació no té versió gratuïta. Val 1,51 euros per a Android i 1,79 euros per a iOS.

 

Zombies, runZombies, run! No volíem deixar passar l’oportunitat de parlar d’aquesta aplicació que converteix l’experiència del running en un joc. Probablement no és per a tots els gustos, però alguns apreciareu l’humor: amb aquesta app, córrer es converteix en alguna cosa més, ja que quan et poses els auriculars escoltes com els zombies et persegueixen, de manera que l’acte de córrer, que s’estructura en missions, es converteix també en una cosa necessària per seguir viu en el joc. Aquesta aplicació val 3,59 euros tant per a Android com per a iOS.

Tant si ja ets tot un runner com si t’estàs plantejant posar-te en forma, 10kmRACC és la teva cursa. Viu l’emoció de córrer 10 km o 5 km en el traçat del Circuit de Barcelona-Catalunya! I si tens fills menors de 14 anys, ells poden participar a les curses infantils. L’any passat van participar-hi més de 5.000 persones, t’hi apuntes?