GP de la Xina F1: L’any del cavall… rampant?

Tags: ., , F1

Por: RACC Blog

El 31 de gener del 2014 va començar l’any del cavall en l’horòscop xinès. A partir d’aquell dia i fins al 18 de febrer del 2015, aquest animal meravellós regirà el destí i la vida de tots nosaltres. Segons la tradició xinesa, el caràcter del cavall és d’emocions fortes i extrovertit, viu i animat. Està ple d’energia, sempre busca el lloc per a aixecar les potes davanteres i sentir-se lliure. Podia haver-hi un pronòstic millor per a pensar en la primera victòria de Ferrari aquesta temporada? Serà el circuit de Shanghai propici per a Ferrari?

Possibilitats per a Ferrari?

L’any del cavall és el setè del cicle, després de l’any de la serp, i es repeteix cada dotze anys. Després de tant de temps ara toca que guany el Cavallino Rampante, oi? L’últim any del cavall va ser el 2002, que va cabar amb un nou títol per a Michael Schumacher i el 2005 va ser Fernando Alonso el vencedor, l’any del seu priper títol.

Si es repeteix el podi del 2013 tindrem els dos actuals pilots de Ferrari al podi. Millor impossible!!

Característiques del circuit de Shanghai

Seguim en un traçat dissenyat per Hermann Tilke, com a Malàisia i Austin, Texas; aquest cop, sense problemes de pressupost ni de terreny. Les dimensions són gegantines, amb una tribuna principal per a 30.000 persones o tres ascensors per a arribar a la sala de premsa situada en un dels ponts que cobreix la recta. Tilke va voler dibuixar amb la pista la figura del caràcter xinès shang (上), que vol dir “per sobre” o “ascendent” i que forma part de la mateixa paraula “Shanghai”.

Circuit de ShanghaiFoto: Fia.com

El traçat fa 5.451 quilòmetres i en destaca el primer revolt, únic en tot el mundial. El traçat es tanca en espiral a la dreta per a tot seguit girar completament a l’esquerra. La primera part es passa a 252 km/h, mentre que a la sortida la velocitat es redueix a 85 km/h. Apreciada pels pilots per la dificultat, però un calvari per als enginyers per a la posada a punt de frens i aerodinàmica. La part posterior del traçat inclou una recta digna d’un aeroport internacional, perquè fa 1.175 metres de longitud i s’arriba als 317 km/h.

Si vols veure l’espectacle de la F1 ens tens l’oportunitat amb el Gran Premi d’Espanya l’11 de maig al Circuit de Barcelona-Catalunya. Pots reservar-ne les entrades aquí.