F1 Malàisia: una humitat asfixiant clau per al factor sorpresa

Tags: ., , F1

Por: RACC Blog

Arriba el Gran Premi de Malàisia al circuit de Sepang, arriba la segona prova de la temporada 2014 de la F1. Què podem esperar d’aquest circuit, els aficionats?

  • Disseny: És obra del reconegut arquitecte Hermann Tilke, autor de diverses remodelacions a circuits de F1 com el de Barcelona-Catalunya, escenari del Gran Premi d’Espanya l’11 de maig. No a tots els aficionats els agrada el circuit de Sepang; alguns consideren que ha sacrificat revolts exigents amb història per trams rectes sense interès. Això sí, a Sepang Tilke va tenir llibertat absoluta i va dissenyar unes instal·lacions d’envergadura que han suportat el pas del temps.
  • Característiques: Es tracta d’un traçat exigent, amb una superfície molt abrasiva. Mantenir una velocitat alta i estable és essencial a Sepang, per les rectes tan llargues i canvi de direcció ràpid. HI ha quatre punts forts de frenada, als revols 1, 4, 14 i 15. Els frens es poden refrigerar bé gràcies a les rectes llargues.

Circuit Sepang

  • Pneumàtics: Els compostos dels pneumàtics seran els durs i intermedis. Val a dir que una característica de Sepang és el factor sorpresa que implica la possibilitat que en poc temps caigui un bon xàfec i que la pista s’assequi al cap de pocs minuts, amb una calor i humitat asfixiants en l’ambient. Fixa’t com és el circuit de Sepang sota la pluja:

Si vols viure tota l’emoció de la F1 més a prop de casa, pots reservar les entrades per al Gran Premi de l’11 de maig aquí.