Aconseguiran Marc Márquez i el seu equip un “nou de nou”?

Por: RACC Blog

Marc Márquez

Foto: Repsol

Sembla la descripció d’un castell, les populars torres humanes de Catalunya. El nou de nou de Marc Márquez que pot arribar aquest cap de setmana a Sachsenring (Alemanya) s’assembla a la numeració que descriu la combinació necessària de persones dels castells.

Diem similitud perquè el nombre de victòries del pilot RACC al Mundial de MotoGP és de vuit, totes les possibles fins ara, i a Sachsenring pot sumar aquest nou de nou. Els castells poden ser de sis, set, vuit, nou i fins a deu pisos d’alçada, i el de nou i el de deu de gran dificultat, de la mateixa manera que és molt difícil guanyar les primeres nou curses de MotoGP.

Marc Márquez opina sobre el circuit de Sachsenring

Circuito Sachsenring Alemania MotoGP

Imatge: Dorna

Segons Marc Márquez: “Ara ve Sachsenring, que és un circuit bonic, però bastant especial, perquè és molt petit.

L’any passat hi vaig fer una bona cursa, però hem de recordar que ni el Dani [Pedrosa] ni el Jorge [Lorenzo] van córrer, així que aquest any tinc ganes de competir amb ells, especialment perquè el Dani és molt fort en aquesta pista.

Sembla que l’Honda s’adapta bé a aquest circuit, així que intentarem aprofitar al màxim aquest avantatge.”

 


Les victòries en MotoGP, un treball d’equip

La mateixa dificultat i el mateix risc que cursa a cursa tot l’equip Honda HRC afronta per aconseguir un nou títol mundial com el del 2013, fruit d’un esforç i un compromís col·lectius. Tot un conjunt entre el Marc i el seu equip que és la pinya que aguanta el pes d’aquesta torre humana, com més ampla millor, el tronc (estructura sobre la pinya) i el pis superior o pom de dalt, que configura tres pisos -els dosos , l’ aixecador i l’ enxaneta – formats pels més petits. Els castells de nou pisos no s’aconsegueixen fàcilment i els de deu, segons els entesos, només s’han descarregat en dues ocasions en 200 anys d’història.

En el seu intent d’aconseguir un nou títol mundial, Marc Márquez té tota una colla castellera que l’ajuda. Els seus noms són Santi Hernández, Carlo Liuzzi, Hugo Bucher, Bruno Leoni, Jordi Castellà, Carlos Liñán, Roberto Clerici, Andrea Brunetti, Javi Ortiz, Teruaki Matsubara, Andy Dawson, Klaus Nöhles i Emili Alzamora. Tots són pinya, folre, manilles i enxaneta per aconseguir que aquest any el Marc sigui campió del món, i estan convençuts, encara que per prudència no ho volen reconèixer públicament, que el Marc pot arribar al divuit de divuit, cosa que seria tot un rècord, com rècord va ser aquest tres de deu amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca l’any passat.

T’apassiona el món del motor? Coneix els canals RallyRACC de Facebook i Twitter, on et donem informació i expliquem anècdotes sobre Campionats del Món de Fórmula 1, Ral·lis i, és clar, també Motociclisme.