Consells per viatjar aquest estiu

Por: RACC Blog

Aquest estiu les vacances es plantegen molt diferents d’altres anys. Per ajudar-te a planificar el teu pròxim viatge, et donem algunes recomanacions per viatjar mentre el coronavirus segueix present i resolem tots els dubtes que, segur, t’estan passant pel cap.

A causa de la situació en què ens trobem per la pandèmia de la Covid-19, aquest any cal adaptar-se i buscar noves maneres de viatjar: els viatges seran més a prop, fent servir com menys transports millor, preferiblement a l’aire lliure (a la muntanya o la platja) i no faltarà la mascareta a la maleta.

Si tu encara no tens clar què vols fer durant les vacances, aquest article amb consells per viatjar enguany et serà molt útil.

On pots viatjar aquest estiu?

La primera qüestió a l’hora d’organitzar el pròxim viatge, quan encara estem convivint amb el coronavirus, és decidir on anar:

Turisme domèstic

La tendència per a aquest 2020 és gaudir de destinacions nacionals. Sobretot perquè, per la incertesa de moment, estant relativament a prop de casa serà molt més senzill tornar en cas de rebrot o per algun altre contratemps.

Un altre motiu és perquè el mitjà de transport més utilitzat aquest any serà el cotxe davant dels mitjans de transport col·lectius. Perquè ajudar-te a organitzar el teu roadtrip, fa poc que vam publicar unes Recomanacions per preparar una ruta amb cotxe.

A més, fora d’Espanya, cada país és lliure d’imposar les seves condicions d’entrada. En algunes destinacions fins ara és obligatòria la quarantena i en altres casos cal passar un test mèdic abans del viatge o quan s’arriba a la destinació.

A RACC Viatges trobaràs totes les nostres ofertes per viatjar per Espanya.

San Juan de Gaztelugatxe

 

Recomanacions per viatjar per Europa

Però si el que vols és anar una mica més lluny, també és possible viatjar per Europa. Des del 21 de juny les fronteres dels països de l’espai Schengen van tornar a obrir portes gairebé totes alhora.

En moltes destinacions europees no cal passar quarantena, com és el cas de Portugal (tot i que amb limitacions per a Madeira i les Açores) o França.

En altres casos com el de Grècia és obligatori omplir el Formulari de Localització de Passatgers (PLF) abans de viatjar i, quan s’hi arriba, els viatgers poden ser sotmesos a proves mèdiques per a la detecció de la Covid-19.

Com que la situació que vivim és excepcional, et recomanem verificar les condicions d’entrada abans de començar un viatge. Més avall et recomanem una eina per examinar totes les indicacions dels països membres de la UE.

Porto, Portugal

 

Com preparar la maleta postcoronavirus?

A partir d’ara, caldrà encabir a la maleta alguns elements que han passat a ser imprescindibles. No t’oblidis d’incloure a l’equipatge:

  • Mascaretes: d’ús obligat en llocs on no es pugui mantenir la distància social. Cada país pot tenir una normativa diferent.
  • Gel antisèptic: porta’n sempre un potet per desinfectar-te les mans. Una altra opció és portar una petita pastilla de sabó o sabó líquid.
  • Farmaciola: inclou un termòmetre i paracetamol. En cas que mostris símptomes, el Ministeri de Sanitat recomana seguir aquests passos.
  • Sabatilles: recorda la importància de canviar-te el calçat quan arribis del carrer, tant si t’allotges en un hotel com en un apartament.
  • Bossa per a la roba bruta: per no barrejar la roba neta amb la que ja has fet servir, que pot estar contaminada.

Més consells per viatjar aquest estiu

També cal pensar què podem fer per no endur-nos sorpreses durant les vacances i gaudir de l’experiència. Segueix les nostres recomanacions per viatjar amb tranquil·litat en temps de coronavirus:

Contracta una assegurança de viatges

A l’hora de viatjar és molt important contractar una assegurança de viatge per afrontar qualsevol incidència que pugui passar. Informa’t bé sobre les cobertures de la pòlissa i de l’assistència mèdica quan compris una assegurança. Alguns casos excepcionals com les pandèmies en poden quedar exclosos.

Consulta només els organismes oficials

Trobaràs informació sempre actualitzada al Ministeri d’Afers Exteriors i t’aconsellem que consultis també el web oficial del país que vulguis visitar abans i durant el viatge.

També pots consultar les últimes notícies i recomanacions de l’OMS (Organització Mundial de la Salut).

A més, pots consultar informació pràctica i actualitzada dels estats membres de la Comissió Europea al web Re-Open EU, creat per a l’ocasió.

Inscriu-te al Registre de Viatgers

El formulari del Registre de Viatgers serveix perquè puguin tenir les teves dades i localitzar-te en cas de necessitat. Ara, davant aquesta nova situació, és realment important emplenar-lo abans de començar el viatge.