Vull estrenar cotxe, per quines ajudes puc optar?

Por: RACC Blog

Llegeix l’actualització del Pla PIVE aquí

Llegeix l’actualització del Programa Movele aquí

 

No hi ha dubte que ens trobem en un bon moment per a estrenar cotxe. El govern té en marxa diversos programes de subvenció de la compra de vehicles nous, desenvolupats en col·laboració amb concessionaris i punts de venda. En el cas dels turismes, s’ofereixen ajudes d’entre 2.000 i 6.500 euros en funció del tipus de vehicle (la major subvenció és per als elèctrics). Tot plegat, sense comptar les ajudes addicionals a famílies nombroses i altres promocions dels concessionaris.
Les ajudes comprenen vehicles de pràcticament tots els segments i responen, amb paraules del govern, a l’aposta per “la renovació del parc de vehicles i la substitució per models més eficients i amb un impacte ambiental menor”. A més, la renovació del parc permet també una millora de la seguretat viària, perquè els nous vehicles estan equipats amb les últimes tecnologies en seguretat activa i passiva. Els tres principals programes vigents en l’actualitat són PIVE-6, Movele 2014 i PIMA Aire 3. Vegem breument en què consisteixen…

Pla PIVE, el revulsiu de la indústria de l’automoció

PIVE-6, fins al 21 de juny del 2015 o exhauriment de fons

PIVE-6, fins al 21 de juny del 2015 o exhauriment de fons

Gràcies a l’extensa gamma de models que cobreix, el Pla PIVE –sigles de “Programa d’Incentius al Vehicle Eficient”– ha aconseguit contenir la caiguda en picat en la compra de vehicles nous per la crisi econòmica. La primera edició es va convocar el setembre del 2012 i les cinc primeres fases han acabat exhaurint els fons.
Des del 20 de juny està vigent el PIVE-6, que manté unes ajudes de 2.000 euros per la compra de turismes i comercials lleugers (ampliables a 3.000 euros en cas de famílies nombroses per a vehicles amb més de cinc places, i de persones amb minusvalidesa que comprin un vehicle adaptat). Els requisits són que el cost del vehicle nou no superi els 25.000 euros abans d’aplicar l’IVA i es lliure el vehicle antic per a desballestar-lo. A més, el cotxe nou ha de trobar-se a la llista de models autoritzats per l’Institut de la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), segons el consum del combustible i de les emissions de CO2. Es pot consultar la llista de models i totes les bases del pla a www.pive6.es.

MOVELE, impuls a la mobilitat elèctrica

Els altres dos programes s’adrecen fonamentalment a promoure la compra de vehicles elèctrics per a impulsar una tecnologia que, per raons ben diverses, no acaba de tenir èxit. El programa Movele 2014 ofereix ajudes a la compra de vehicles 100% elèctrics o híbrids endollables, dels segments següents: quadricicles, turismes, furgonetes o camions lleugers, autobusos i autocars. L’ajuda arriba als 6.500 euros per un turisme elèctric amb autonomia superior a 90 km. També en aquest cas hi ha ajudes per a famílies nombroses i persones amb minusvalidesa. La taula següent mostra un resum de les subvencions, segons el segment. Tota la informaicó, a www.movele2014.es.

movele2014

Quadre d’ajudes a vehicles elèctrics del programa Movele 2014. M1: turismes / M2: autobusos i autocars (< 5.000 kg) / M3: autobusos i autocars (> 5.000 kg) / N1: furgonetes i camions lleugers (≤ 3.500 kg) / N2: furgonetes i camions lleugers (> 3.500 kg < 12.000 kg) / L6e: quadricicle lleuger / L7e: quadricicle pesat.

PIMA Aire: ajuts per a vehicles comercials i de dues rodes

Finalment, el pla PIMA Aire 3 amplia l’ajuda a la mobilitat elèctrica a vehicles comercials, motocicletes i ciclomotors elèctrics i híbrids i de bicicletes amb pedaleig assistit per motor elèctric. En aquest cas, les ajudes arriben als 200 euros per a bicicletes, 350 euros per a ciclomotors, 600 euros per a motocicletes (amb desballestament d’un altre vehicle) i entre 2.000 i 4.000 euros per a vehicles comercials, segons la categoria. Tota la informació, a www.pimaaire3.es.
Encara tens dubtes? Et cal assessorament en la compra d’un vehicle? Al servei de venda de cotxes del RACC trobaràs assessorament especialitzat per a adquirir el vehicle que millor s’adapti a les teves necessitats, a més d’ofertes especials i el millor finançament.