Una bona revisió del cotxe permet estalviar

Por: RACC Blog

El manteniment és clau per augmentar la vida útil de tots els vehicles. És important realitzar controls periòdics per evitar sorpreses al taller, a l’igual de seguir sempre els consells de conducció eficient. Amb petits canvis podem aconseguir conduir de forma eficient i ecològica, i reduir fins a un 20% les despeses en combustible.

 

Neteja

És recomanable que facis una neteja completa de l’interior del vehicle per garantir les mesures sanitàries arran de la covid-19. La desinfecció amb ozó és una bona alternativa, ja que arriba a qualsevol racó i elimina microorganismes i males olors.

Bateria

Revisar la bateria és una de les feines bàsiques de manteniment durant tot l’any, però especialment a la tardor, perquè la baixada de temperatures pot afectar el rendiment d’una bateria gastada.

Filtre de l’aire

L’ús freqüent del cotxe per zona urbana n’escurça la vida útil, ja que és a la ciutat on hi ha més partícules en suspensió. Disposar del filtre de l’aire en bones condicions permet fer una bona combustió i, per tant, estalviem combustible.

Pneumàtics

Comprova l’estat dels pneumàtics per tal d’assegurar que la profunditat de la banda sigui d’1,6 mil·límetres. És recomanable que controlis la pressió de les gomes un cop al mes, com a part d’una rutina.

Nivell dels líquids

Quan se surt de viatge, però també a la tornada, cal fer una revisió del nivell dels líquids, sobretot del líquid refrigerant i l’oli. Recorda’t de donar també un cop d’ull al del rentaparabrises i al dels frens.

Llums

Són essencials no només per a veure-hi, sinó també per ser vistos: per això cal revisar els llums, pilots de fre i d’estacionament, llums del darrere i intermitents. També és important que estiguin ben nets.

Al Centre RACC Auto posem a punt el teu vehicle. Demana cita prèvia trucant al 93 884 46 46 o a www.racc.cat